N-ar fi crezut nimeni ca se poate slabi mancand dulciuri

Cele mai multe greseli in dieta au avut pana acum legatura cu consumul de dulce si asta pentru ca suntem pofticiosi si e greu sa te abtii cand o prajiturica iti face cu ochiul. Este dificil sa ajungi la o silueta de vis cand esti dependent de dulciuri, dar bine ca s-a gandit cineva si la o dieta cu dulciuri. Slabesti frumos, sanatos si te rasfeti cu ce dulciuri vrei. Pare un vis pentru majoritatea dintre noi, dar nu este imposibil. Afla in randurile urmatoare care sunt secretele din spatele dietei cu dulciuri!
 
As minti daca as spune ca exista o dieta doar pe baza de dulciuri, excluzand alte alimente, dar cert este ca daca sunt strecurate atent in orice dieta ai alege tot vei reusi sa slabesti. Secretul este sa nu depasesti un anumit numar de calorii pe zi, as spune undeva intre 1200 si 1800 de calorii, iar unele calorii sa fie luate din dulciuri facute in casa. In acest mod poti controla cantitatea de zahar si poti controla marimea portiilor.

 

Chiar se poate sa slabesti cu dieta cu dulciuri?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 
Nu este o prostie sa slabesti cu dulciuri. Exista cateva experimente facute pe dieta cu  dulciuri la universitatile din afara si s-a demonstrat ca daca consumi zilnic 1800 de calorii, chiar dulciuri sau orice alt aliment fie el si fast food poti slabi in 2-3 luni peste 10 kilograme, dar singura conditie fiind sa nu se depaseasca doua treimi de dulciuri din cele 1800 de calorii permise pe zi. Daca vrei sa slabetsi mai mult poti consuma 1600 de calorii pe zi.
 
Nu se poate spune ca aceasta dieta este cea mai sanatoasa dintre toate care exista, dar este o buna modalitate de slabi pentru cei care nu se pot abtine deloc de la dulce indiferent cat s-ar stradui. Inainte de a incepe o dieta atat de curajoasa ca aceasta, trebuie sa stii ca nu se accepta sub nici o forma dulciurile din comert care au cantitati inimaginabile de zahar, aditivi, coloranti si multe alte chimicale. Ce credeai ca frumoasele culori care fura ochii si te indeamna la “pacat” se obtin atat de usor? Ei bine, NU. 
 
Traim in epoca internetului si avem la dispozitie o multime de surse din care ne putem inspira ca sa facem cele mai bune si sanatoase deserturi, fara coloranti, zahar si conservanti. Culorile pot fi obtinute din diverse fructe proaspete sau congelate, zaharul poate fi inlocuit cu indulcitori naturali precum stevia, siropul de artar, de agave, dar mai sunt multe altele si cat mai putina faina, iar daca folosesti sa fie integrala. De asemenea, portiile trebuie sa fie mici, in cazul in care ai pofte dese.
 
 
In afara de numarul de calorii stabilit zilnic pe care nu ai voie sa-l depasesti niciodata ca altfel nu vei vedea rezultate, este recomandat sa faci si sport de 3-5 ori pe saptamana ca sa topesti orice urma de grasime. Nu trebuie sa iti faci un abonament la sala de fitness daca nu-ti permiti sau nu ai timp. Sunt pe internet diverse exercitii fizice de facut zilnic acasa, care pot fi facute de oricine si nu-ti va lua mai mult de 30 de minute.

 
Un alt aspect important cand stii ca esti dependent de dulce este sa consumi smoothie-uri si salate detoxifiante, menite sa te ajute sa elimini toxinele si sa arzi caloriile intr-un mod alert. In acest mod nu vei apuca sa depui calorii, intrucat arderea va fi permanenta.
 
 

Ce dulciuri poti consuma ca sa slabesti si sa-ti mentii silueta?

 

 

Exista multe dulciuri din care poti alege. Sfatul meu este sa alegi alternativa sanatoasa la orice desert nesanatos. Redu la jumatate cantitatea de zahar dintr-o reteta si foloseste zahar natural si renunta la aromele pline de chimicale, alegand condimente precum ghimbir, scortisoara, cuisoare, nucsoara si altele de acest gen.
 
Alege doar alimente care sunt sarace in grasimi si zahar precum fructele proaspete, cele uscate, pentru compozitie si blaturi foloseste tarate de ovaz si renunta la frisca in favoarea piureurilor din fructe. Iata mai jos niste exemple de dulciuri sanatoase:
 
  • Budinci din piure de fructe si iaurt grecesc degresat cu ornament din nuci ( poti folosi si lapte de cocos si curmale)
  • Sorbeturi din fructe
  • Inghetata din fructe pisate si stafide
  • Mousse-uri din spuma de iaurt si fructe ( nu te-ai fi gandit sa combini iaurt cu ananas, de exemplu)
  • Fursecuri din tarate de ovaz
  • Mere coapte la cuptor cu scortisoara
  • Dovleac copt
  • Clatite din tarate de ovaz si sirop de artar
 
*Si lista poate continua la nesfarsit. Ingrediente sanatoase gasesti la plafare, magazine BIO si alte surse de incredere. Trebuie doar sa ai imaginatie!
 
 
 
Sursa: shape.com; cookinglight.com;

 

Tags:
dulciuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare