Napolitana cu zero calorii

News 12.01.2011 Otilia Ignat

 

Conform descrierii, napolitana fara calorii, pare sa fie intruchiparea perfectiunii. Pentru crearea acestui aliment minune a fost folosita incapacitatea tubului digestiv uman de a absorbi celuloza, ingredientul secret fiind tocmai celuloza din semintele de hrisca.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

"Deoarece organismul uman nu absoarbe celuloza din semintele de hrisca, napolitanele mele sunt neutre din punct de vedere caloric si raman o sursa bogata in antioxidanti care sunt buni pentru sanatate", a declarat cercetatoarea poloneza, citata de AFP. 

 

Noul sortiment de napolitana ii poate ajuta pe oameni sa isi controleze mai usor greutatea. Produsul este inofensiv pentru diabetici, dar si pentru persoanele care nu tolereaza glutenul, deoarece aceste napolitane de culoarea ciocolatei si cu aroma de alune "nu contin gluten si nu cauzeaza o crestere a glicemiei", a declarat cercetatoarea, profesor la Universitatea din Wroclaw, Polonia.

 

Joanna Harasym a anuntat ca lucreaza in prezent la obtinerea unui sortiment de bere din hrisca, dar acesta nu va fi neutru din punct de vedere caloric.

 

Denumita "graul negru", hrisca nu este o cereala, asa cum este graul sau orzul. Aceasta planta face parte din familia Polygonaceae, iar semintele ei sunt bogate in proteine, acizi aminati, fibre solubile si compusi antioxidanti. Planta a fost introdusa in Europa de catre mongoli si turci.

 

Grauntele de hrisca sunt foarte populare in Polonia, tara in care produsele din hrisca sunt consumate ca o alternativa pentru produsele din cartofi, orez sau paste.

 

Afla mai multe despre hrisca.

 

Hrisca are foarte putine calori (doar 130 in 100 de grame), iar napolitana minune este preparata dupa ce din grauntele de hrisca, prin prelucrare, au fost eliminati toti comusi pe care intestinul uman i-ar fi putut asimila, si implicit toate caloriile. Raman insa elementele nutritive, mineralele si antioxidantii. Una peste alta un aliment minune!  


Tags:
caloii
hrisca
celuloza
alimente fara calorii
dieta saraca in calorii
gluten
antioxidanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare