In prezent sunt dezbatute tot felul de probleme, dar foarte putin se vorbeste despre inflamatiile din corp. Cele mai cunoscute tipuri de inflamatii sunt cele articulare, dar oricine trebuie sa afle ca mai exista multe alte tipuri de inflamatii si este necesar sa invatam cum sa le prevenim sau sa ne ajutam organismul sa le faca fata mult mai usor. Este esential de stiut ca pe langa medicamente si unguentele analgezice exista si anumite alimente care pot ajuta imunitatea sa lupte cu virusurile si infectiile. In cadrul acestui articol vei afla totul despre inflamatii si iti poti asigura o sanatate de fier pe termen lung!
Pentru multi poate parea un subiect destul de superficial, dar nu este deloc asa. Se poate intampla acest lucru tocmai pentru ca multi stiu ca organismul are propriile mecanisme de aparare pentru a lupta cu infectiile si virusurile, dar realitatea ne poate demonstra ca lucrurile nu merg mereu astfel. Este dovedit faptul ca sistemul imunitar poate ajunge sa-si atace propriile tesuturi, mai ales daca este vorba de o boala autoimuna sau afectiuni circulatorii.
Fiecare are in organism celule albe care lupta cu virusurile si infectiile, dar cand nu mai pot face fata corpul incepe sa-ti dea semnale ca ceva nu este in regula si ca este necesar sa-l ajuti. Semnele constau in:
- Stari de greata
- Dureri crunte de cap
- Ameteli
- Frisoane
- Stare febrila
- Spasme musculare
- Amorteli
- Inflamatii articulare
- Dureri articulare si de spate
- Dureri in gat sau la nivelul plamanilor
- Diverse reactii alergice
- Afectiuni ale pielii
- Afectiuni ale tiroidei
Daca este vorba de probleme articulare sau o simpla raceala este mult mai usor sa lupti cu infectiile si inflamatiile,dar nu se poate spune acelasi lucru si despre bolile autoimune in cazul carora organismul isi ataca propriile tesuturi. Cei care se confrunta cu ele stiu cat este de greu sa duci o viata normala si asta pentru ca nu dispar niciodata 100% si revin cand iti este lumea mai draga. Cu alte cuvinte, vei lupta toata viata cu bolile autotimune daca nu te monitorizeaza un medic specialist inca de la debutul lor. Daca le poti preveni este si mai bine si poti face acest lucru prin consulturi si analize periodice.
In prezent a crescut mult incidenta bolilor cardiovasculare. Nu este de mirare ca din ce in ce mai multe persoane se plang de dureri si inflamatii articulare. S-ar crede ca doar persoanele trecute de varsta de 50 de ani se pot confrunta cu astfel de neplaceri, dar societatea actuala ne-a dovedit ca pana si tinerii de 35-26 de ani se pot confrunta cu ele. A scazut destul de mult rata de varsta pentru anumite boli comune ale societatii, iar acest aspect trebuie sa ne alarmeze si sa ne faca sa luam masurile necesare de preventie si tratament unde este cazul.
In cazul in care te intrebai cum se explica aparitia bolilor articulare noi am descoperit ca tot alimentatia nesanatoasa este responsabila in linii mari, exceptand predispozitia genetica. Consumam mancaruri de tip fast-food, alimente bogate in zahar rafinat si din ce in ce mai multe grasimi nesanatoase si prajeli. Acestea se acumuleaza la nivelul arterelor formand colesterol rau si ajung sa blocheze buna circulatie a sangelui. Pot aparea temutele cheaguri de sange care sunt foarte periculoase daca se dezvolta la inima sau la nivelul creierului. Chiar si intr-un membru daca apar si nu descoperi la timp te poti trezi ca membrul va trebui amputat.
Este usor sa
confundam simptomele date de inflamatii si asta penturu ca pot semana cu semnele de gripa si raceala, reumatism sau orice altceva. Este bine sa fii cu bagare de seama la fiecare semn pe care ti-l da corpul si sa nu astepti prea mult pana sa iei masuri.
Afla cum iti cere corpul ajutorul!
Cum tratam si prevenim inflamatiile din corp?
Nu avem voie sa excludem vizita la medic indiferent de simptome. Nu putem decide noi daca un simptom este mai grav sau nu, ci medicul si tot el iti va prescrie un tratament potrivit. De regula, se recomanda analgezice mai mult sau mai putin puternice sau unguente precum diclofenacul.
Pentru ca noi promovam un stil de viata cat mai sanatos, ne-am gandit sa te ajutam sa lupti cu inflamatiile prin alimentatie. De regula, se recomanda
alimentele alcaline care combat aciditatea din corp, responsabila pentru aparitia inflamatiilor, dar sunt necesare si alimentele cunoscute ca antiinflamatoare naturale precum:
- Scortisoara
- Mierea de albine
- Ghimbirul
- Turmericul sau curcuma
- Fructele de padure (zmeura, afine, etc.)
- Legumele verzi
- Verdeturile
Citeste si Singurele alimente care mentin colesterolul la limite normale
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!