Nu ai energie azi? 7 moduri sa iti revii

Nivelul de energie pe care il avem se afla in stransa legatura cu obiceiurile noastre zilnice. Insomniile, stresul, efortul fizic sustinut, alcoolul, tutunul, o alimentatie deficitara, prea multi prieteni care ne cer sfaturi, vorbitul excesiv la telefon, televizorul, toate aceste lucruri pot scadea nivelul de energie pe care il avem. Odata cu scaderea energiei ne scade si imunitatea si suntem mai predispusi la imbolnavire.

Daca simti ca energia ta este undeva la un nivel foarte jos si ca nu mai faci fata indatoririlor de la job, ai o stare de iritare si oboseala continua, iata mai jos 7 moduri in care iti poti reveni:

1. Fa-ti zilnic un smoothie cu minerale si vitamine
Prepara-ti in fiecare zi un smoothie energizant si o sa iti reenergizezi organismul. Iti recomandam smoothie-ul cu mar, ghimbir si telina verde. Acest smoothie are efecte anti-inflamatorii, ajuta la prevenirea bolilor degenerative, contine vitamine si minerale, imbunatateste digestia si detoxifiaza organismul. O alta idee la fel de buna este smoothie-ul multivitamine Despre modul de preparare gasesti detalii aici si aici.

2. Ai grija la dieta
Evita mancarurile procesate (zaharul alb, painea alba, mezelurile, conservele, produsele de patiserie, dulciurile, sucurile nenaturale si acidulate). Incearca sa mananci cat mai multe salate si alimente naturale. Recomandat ar fi chiar sa tii regulat o cura de detoxifiere. Daca s-au acumulat prea multe toxine in organism, atunci starea ta o sa fie una de moleseala, oboseala permanenta, somnolenta si lipsa de chef.

3. Fa miscare
Fie ca e vorba de o plimbare, de o ora la sala sau de alergat in parc, este recomandat sa iesi in fiecare zi din casa. Miscarea te energizeaza si te elibereaza de stres.



4. Ai grija sa dormi bine
Pentru asta e nevoie sa eviti mesele imbelsugate seara, sa eviti excesul de cafea si ceaiuri, sa nu te trezesti prea tarziu si sa ai activitate fizica in fiecare zi. Nu uita ca un somn de 7-8 ore pe noapte imbunatateste memoria, creste longevitatea, imbunatateste atentia si concentrarea, iti mentine silueta si te tine departe de boli de inima. Lipsa somnului creste stresul, scurteaza viata si slabeste sistemul imunitar.

5. Ia-ti o mini-vacanta

Daca simti ca nu mai faci fata programului prea incarcat, ia-ti cateva zile libere si mergi undeva la munte sa te relaxezi. Aerul curat iti va reda energia de care ai nevoie.

6. Spune "da" mai rar

Daca nu stii sa spui "nu" si alegi sa le faci altora pe plac, desi asta iti fura din timpul si energia ta, nu o sa faci decat sa te umpli de frustrari. Invata sa spui "nu" si sa mai faci lucruri si pentru tine nu numai pentru ceilalti. E timpul sa te reincarci de energie si sa inveti sa te relaxezi.

7. Ia o pauza de la vorbitul la telefon si de la Facebook

Te suna mereu prietenele sa iti ceara sfaturi despre ce sa faca in relatiile amoroase? Ai prieteni care te suna constant si cu care vorbesti cu orele? Ai ajuns sa iti petreci serile in fata calculatorului citind ce au zis altii pe Facebook? Atunci nu e de mirare ca nu ai energie. Ia din cand in cand o pauza de la aceste activitati si fa ceva care te destinde. De exemplu, citeste o carte, mergi sa dansezi, iesi la o plimbare sau intr-un bar cu prietenii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Citeste pe csid.ro care sunt cele 10 alimente care iti dau energie maxima.

Tags:
energie pozitiva
cum sa ai energie
energizante naturale
lipsa de energie
lipsa de energie remedii
lipsa de energie cauze
somnolenta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare