Nu exista un leac mai bun pentru colesterolul rau, obezitate si diabet. Stiai despre el?

Afectiuni 16.01.2018 dietetik
Este in cautarea unui leac complex care sa te ajute sa combati cele mai comune afectiuni. Daca DA, ai nimerit unde trebuie. Noi am descoperit un leac remarcabil, despre care nu stiu foarte multe persoane si care pare sa se gandeasca la toate.
 
Cel mai usor este sa slabesti cu ajutorul fibrelor, dar nu uita ca acestea au capacitatea sa curete si arterele de grasime, asa ca vei scapa de colesterolul rau. In plus, normalizeaza si cantitatea de zahar din sange, asa ca vei tine sub control efectele suparatoare ale diabetului. Desigur, a nu se exclude seturile de analize si medicamentele recomandate de catre medicul specialist. Acest remediu sa fie ca un bonus pentru curatarea organismului. Efectele pozitive se vor vedea la analizele urmatoare. Nu o sa te mai tin in suspans, asa ca iti voi spune ca este vorba despre apa de ovaz.

 

Ce este apa de ovaz si ce beneficii aduce?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

In primul rand, ovazul este una dintre cele mai complexe cereale. Aproape ca nu exista dieta sanatoasa, care sa nu propuna consumul de ovaz. Poate ai mai auzit pana acum ca faina de ovaz este mult mai sanatoasa, dimineata la micul dejun poti beneficia de o masa satioasa si sanatoasa daca consumi fulgi de ovaz cu lapte degresat sau iaurt sau spuma de fructe, iar taratele de ovaz sunt nelipsite din orice mancare. Contin un aport si mai ridicat de fibre, iar forma te ajuta sa le consumi la supe, salate de cruditati, legume fierte, smoothie-uri, ceaiuri sau diverse alte licori pentru arderea grasimii.
 
Ca sa intelegi mai bine ce este apa de ovaz, trebuie mai intai sa intelegi cum te poate ajuta ovazul. Beneficiile sunt destul de multe atat pentru sanatate cat si silueta si nu este de mirare daca luam in considerare compozitia:
 
 
  • Un aport ridicat de fibre insolubile
  • Vitamine si minerale, care protejeaza organismul, dau energia necesara si favorizeaza pierederea kilogramelor
  • Enzime  si aminoacizi esentiali care sunt absolut necesari pentru o digestie accelerata ( vei elimina mult mai usor toxinele si asta pentru ca stimuleaza si tractul intestinal) – acesti aminoacizi importanti sunt leucina, treonina si izoleucina
  • Un numar foarte mic de calorii incat nici nu are rost sa-l mentionam
 
 
A venit si randul apei de ovaz. Trebuie sa dezbatem si acest subiect. Este clar ca se obtine din ovaz si aduce si mai multe beneficii pentru sanatate si silueta. Acest lucru este posibil pentru ca se consuma sub forma lichida, asa ca efectele apar mai repede. In ceea ce priveste obezitatea, diabetul si colesterolul, te ajuta in urmatorul mod:
 
1.Fibrele insolubile iti mentin metabolismul accelerat, nu doar ca-l stimuleaza pe moment, ceea ce este un lucru bun pentru cei care vor sa-si mentina silueta cat mai mult timp
 
2.Senzatia de satietate se obtine imediat si dureaza ceva timp cat sa tii sub control poftele alimentare nesanatoase
 
3.Regleaza nivelul glicemiei, tinand sub control zaharul din sange, asa ca diabetul nu-ti va mai afecta viata prea mult; de asemenea, prin consum regulat, poti si preveni instalarea diabetului
 
4.Aportul enorm de fibre te ajuta sa ai o digestie foarte buna, incat caloriile nu se vor mai depune atat de usor, asa ca vei putea manca ce doresti
 
5.Te ajuta sa slabesti si mai mult, daca depui putin efort fizic ( poate fi vorba de o plimbare in parc, urcatul scarilor, o activitate placuta de slabire sau chiar exercitii fizice usoare de facut acasa pentru slabire si tonifiere)
 
6.Distruge acumularile de grasime de pe artere, normalizand colesterolul
 
 
 
 

Cum obtii apa de ovaz?

 

Cel mai probabil nu vei gasi in plafare sau magazinele BIO apa de ovaz gata preparata, dar nu strica sa te informezi mereu. Pana atunci iti poti prepara tu. Nu-ti trebuie decat urmatoarele ingrediente:
 
 
  • 100 grame de ovaz
  • 1-2 litri de apa
  • 2-3 linguri de scortisoara sau nucsoara – optional
  • 2-3 linguri de ghimbir pudra - optional
 
Apa de ovaz se obtine foarte usor. Ai nevoie doar de un blender in care faramitezi ovazul, dupa care adaugi apa si restul ingredientelor. Bautura obtinuta se tine doar la frigider.
 

Cum se consuma apa de ovaz?

 

Apa de ovaz este cea mai buna cale de a consuma lichide zilnic, dar te ajuta sa te bucuri de un gust mai bun. Se aseamana oarecum cu apa aromatizata. O poti consuma cum doresti si cat doresti, dar sa fie inainte de
fiecare masa. Cura se tine atat cat consideri.
 
 
 
Sursa: curejoy.com; quakeroats.com;
 
 

 

Tags:
leac
colesterol
diabet
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare