Nu ezita sa folosesti parmezan vegan la orice mancare

Nu mai este un secret ca toata lumea adora sa presare parmezan la mancaruri, mai ales la pizza si paste, dar din pacate cel din comert nu este prea sanatos chiar daca presari o cantitate mica la mancare. Contine multe calorii, avand in vedere ca se prepara dintr-o branza foarte concentrata care se matureaza. Nu te descuraja insa! Exista varianta sanatoasa la fiecare aliment sau mancare mai putin sanatoasa. Noi iti propunem varianta vegana a parmezanului, preparat in casa in doar 10 minute. Il vei putea utiliza fara masura chiar si la alte mancaruri decat salatele. Te asiguram ca gustul este la fel, dar si textura. In fond, orice mancare pare mai interesanta cu putin parmezan presarat.
 
In sfarsit nu trebuie sa mai folosesti parmezanul clasic din comert cu zgarcenie. Se poate sa gasesti parmezan vegan si la magazinele bio, dar nimic nu se compara cu cel obtinut in casa. Iti poti prepara exact cantitatea pe care o doresti si poti adauga sau scoate ce ingrediente doresti. Pasii de preparare sunt uimitor de simpli si sa stii ca trece testul timpului mult mai bine.
 
Parmezanul este specific mancarurilor cu specific italian, iar de acolo s-a inspirat toata lumea. De la parmezanul presarat pe pizza si paste am ajuns sa-l folosim la orice si anume salate, sandvisuri, pite mexicane, mancarica de legume, supe, humusuri si multe altele. Ideile sunt nelimitate. Cert este ca parmezanul va da oricarei mancaruri acea nota speciala incat te va face sa savurezi orice mancare.
 

Cum se poate sa existe si parmezan vegan?

 
Spuneam anterior ca se prepara dintr-o branza concentrata si maturata, deci este vorba de un ingredient de origine animala. Sigur acum ti se pare imposibil sa existe si varianta vegana pentru ca nu-ti poti imagina cu ce poate fi inlocuita branza. Ei bine, noi am descoperit acel ingredient cheie de inlocuire, iar acum il vei descoperi si tu. 
 
 

Descopera ingredientele uimitoare!

 
Mare iti va fi mirarea sa descoperi ca toate ingredientele sunt accesibile si nici macar nu trebuie sa folosesti un numar mare de ingrediente. Iata ce-ti trebuie:
 
  • 1-2 cani de fulgi de de drojdie inactiva
  • 1 lingurita de piper alb sau negru macinat – merge si piper cayenne daca vrei o nota de ardei iute
  • 1 lingura de sare kosher sau Himalaya - descopera legumele care inlocuiesc sarea aici
  • 2 linguri pline cu ceapa deshidratata sub forma de pudra (gasesti la magazinele bio la preturi mici)
  • 2 linguri pline cu pudra de usturoi
  • 1 lingura de rozmarin
  • 1 lingura de cimbru
  • 1 lingura de oregano
 
Dupa cum se poate observa, drojdia si condimentele sunt cheia in reteta parmezanului vegan. Ierburile aromatice inlocuiesc la perfectie gustul concentrat al branzei concentrate din parmezanul clasic. Si totul este gata in 10 minute sau mai putin.
 
 
Trebuie sa ai grija la un aspect insa si anume depozitarea. Chiar daca nu este vorba de un parmezan de origine animala, tot necesita anumite conditii de pastrare. Iti sugeram niste borcane inchise bine ermetic, poate cu gauri ca sa nu intre umezeala la parmezan. Nu ar fi potrivit pentru drojdie chiar daca este inactiva.
 
 

Idei de a utiliza parmezanul vegan

 
De acum poti folosi acest parmezan la orice mancare fara sa te gandesti la sanatate sau sa ai mustrari de constiinta in ceea ce priveste silueta. In afara de pizza si paste, preferal sa fie tot vegane, iata la ce mai poti folosi parmezanul in caz ca nu stiai:
 
1.Legume coapte la cuptor si taiate rondele – merge perfect la legume precum vinete, rosii, ciuperci si dovlecei – unde dinainte cu sos de rosii si apoi se presara parmezanul.
 
2.Pizzete din legume la cuptor, fie ca sunt taiate pe lung sau scobite, umplute cu alte ingrediente sanatoase si peste ele parmezan presarat. Nu uita sa adaugi si un sos light.
 
 
3.Legume rumenite la grill cu verdeturi si peste care poti presara parmezan.
 
4.Quesadillas, enchiladas si tacos mexican  - in varianta originala cu carne sau vegana cu parmezan.
 
 
5.Merge si la supele crema de legume pentru o aroma aparte si un plus de consistenta.
 
 
6.Il poti utiliza dimineata la micul dejun la porridge sau terciuri si smoothieuri la bol cu tot felul de legume.
 
 
7.Tocanita de verdeturi (spanac, varza kale, varza de Bruxelles, rucola, etc.) – adauga fara probleme parmezan si seminte de susan.
 
 
 
 
 
 

 

Tags:
parmezan
parmezan vegan
parmezan la mancare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare