Nu rata aceste mancaruri ale lunii septembrie - doar 5 minute pentru preparare

Nu te descuraja ca a trecut vara! Pe piata inca mai gasesti alimente gustoase si pline de culoare si savoare. Tine cont ca fiecare anotimp se remarca prin propriile alimente, altfel nici nu ar mai avea farmec. Toamna este un anotimp plin de culoare si ar fi pacat ca mancarurile tale sa nu iasa in evidenta in acelasi mod. Pana la urma, mancarea nu trebuie sa incante doar papilele gustative ci si ochii privitorului. O consumi mai cu pofta in acest mod. Daca tot a dat usor frigul trebuie sa consumi regulat alimente pline de nutrienti benefici pentru organism in locul suplimentelor alimentare pentru imunizare mult prea scumpe.
 
Astazi ne-am gandit sa-ti propunem 5 mancaruri inedite de care te poti bucura mai ales in aceasta luna in cazul in care ai ramas fara inspiratie. Vei descoperi ca se prepara rapid si usor si sunt absolut delicioase. Si pentru ca stim ca pentru tine este importanta atat sanatatea cat si silueta, afla ca mancarurile sunt hipocalorice, dar destul de consistente. Iata propunerile noastre:
 
1.Vinete si dovlecei la grill cu salata de varza kale
 
Poti alege ori o leguma ori ambele, le tai rondele si le gatesti cateva minute la grill. Vor iesi rumenite, dar totusi suculente in interior, iar gustul lor minunat merg foarte bine cu o salata la care poti folosi urmatoarele ingrediente:
 
  • 2 cani de varza kale (cruda sau gatita la aburi) – depinde cum o preferi
  • 4-5 linguri de porumb la conserva
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • Jumatate de ceapa rosie taiata julien
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 rosii medii taiate rondele
  • 3-4 felii de branza Mozarella – le poti faramita in salata sau nu
  • Sare si piper dupa gust
 
Vinetele si dovelcei se adauga in bolul de salata.
 
 
 
 
 
2.Pizzete din legume
 
Poti alege dintre rosii, vinete, ciuperci champignon sau dovlecei si toate taiate rondele potrivit de subtiri. Le vei unge cu sos de rosii si parmezan si le gatesti la cuptorul de aragaz pana se rumenesc. La final se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat. Se consuma ca atare sau cu diverse salate drept garnitura.
 
 
3.Salata din ardei sau vinete sau dovlecei coapti cu de toate
 
Poate te-ai obisnuit sa consumi tip tocanita legumele coapte, dar poti prepara mai degraba ceva mai deosebit la care sa adaugi:
 
  • 1 cana de sos tzatziki in loc de sos de rosii
  • 2-3 legaturi de patrunjel proaspat tocat
  • 1 ceapa rosie taiata julien
  • 4-5 linguri de fasole neagra sau rosie la conserva sau gatita in casa la aburi
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1-2 cani de frunze de salata la alegere – se faramiteaza
  • Sare, piper si condiment curry dupa gust

 
4.Legume umplute in stil vegan
 
Uita de clasicele legume umplute cu carne tocata si orez. Nu doar ca ingrasa, dar iti ingreuneaza si digestia si dureaza prea mult sa le prepari. Le poti amana pana cand vin sarbatorile. Iti propunem alternativa sanatoasa si mult mai gustoasa credem noi de a umple legumele in stil vegan. Poti alege ce legume vrei si anume ardei gras, ardei iute, rosii, ciuperci, castraveti, vinete, rosii, dovleac sau dovlecei. Se taie un capat, se scobesc inauntru si poti adauga ingrediente precum:
 
  • Seminte de quinoa hidratata
  • Seminte de hrisca hidratata in apa 30 de minute
  • Cuscus hidratat
  • Bulgur
  • Linte
  • Naut
  • Fasole neagra sau rosie
  • Branza Mozarella
  • Parmezan – decorare
  • Mix de legume crude taiate marunt – umplere
  • Patrunjel proaspat tocat  - la final pentru decorare
  • Sare si piper dupa gust
  • Sunca slaba de pasare sau piept de pasare – se taie cuburi (daca simti nevoia de ceva carne)

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
5.Salata Baba Ganoush
 
Nu exista toamna fara aceasta salata tartinabila doar ca vei folosi alte ingrediente in loc de naut. Poti folosi vinete si dovlecei copti, ii jupesti si ii faramitezi cu furculita. Mai departe poti folosi ingrediente precum:
 
  • Zeama de la o lamaie sau lime
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Jumatate de ceapa rosie taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi taiati marunt
  • 1-2 linguri de seminte de susan
  • 1 legatura de marar proaspat tocat
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • 1 rodie
  • 1 cana de iaurt grecesc degresat sau cu putine grasimi

Nu ai nevoie de un blender pentru ca iti va iesi o salata mult prea lichida. Poti sfarama legumele intr-un vas larg, sa adaugi restul ingredientelor si sa amesteci bine. Se lasa la frigider 30 de minute si se consuma la sandvisuri, tacos, quesadillas, bruschete.
 
 

 

Tags:
mancaruri septembrie
mancaruri 5 minute preparare
mancaruri ale lunii septembrie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare