Cu greu poti gasi o persoana care sa nu iubeasca pieptul de pui, iar cel mai des preparam din el snitele pufoase si crocante sau folosim cuburi rumenite la grill sau cuptor sau fierte pentru diverse salate, sandvisuri si supe. Aceasta carne slaba este atat de gustoasa incat si daca consumi zilnic carnea intr-un singur mod tot nu ai cum sa te plictisesti de ea. Medicii si nutritinostii chiar incurajeaza consumul de carne slaba, asa ca poti face o schimbare in bine in viata ta chiar din acest moment. Chiar daca faci si tu parte din categoria celor care s-au obisnuit sa consume mereu in acelasi mod pieptul de pui, tine cont ca este o carne destul de versatila si poti prepara mese simple si inspirate, dar nu te-ai gandit niciodata la aceasta posibilitate. In cadrul acestui articol vrem sa-ti aratam un mod inedit de a consuma pieptul de pui la orice masa fara a creste prea mult aportul caloric.
Cei care vor sa slabeasca sau sa-si mentine silueta se streseaza mereu cu marimea portiilor de mancare si numarul de calorii si asta pentru ca poate fi destul de greu si obositor pentru o persoana simpla, care nu are cunostintele unui specialist (nutritionist) si nu poate sti fara anumite teste ce necesar energetic are corpul sau.
De ce metoda noastra de consum este mai buna? Ei bine, noi nu propunem o simpla taiere a carnii, gatirea ei separata de alte alimente si apoi un aranjat frumos in farfurie. Noi sugeram sa imbinam cat mai placut toate acestea si sa luam in considerare si putinul timp liber de care dispunem.
Cum sa mai consumam pieptul de pui?
Cu o singura metoda de gatire poti da impresia ca in fiecare zi consumi un fel diferit de mancare si spunem asta pentru ca este foarte importanta combinarea alimentelor, pe care apropo, trebuie sa le alegi dintre cele sanatoase si slab calorice. Nu uita sa fie si colorate ca sa fure privirea!
Secretul metodei consta in taierea in fasii mari si usor subtiri a pietului de pui. Ca si cum ai face snitele pufoase, doar ca mai inedit. Nu te gandi ca se va rupe sau ca nu va iesi asa cum trebuie. Ai nevoie doar de un cutit foarte bine ascutit sau chiar cu zimti.
Pasul urmator consta in adaugarea si combinarea alimentelor la fasiile de piept de pui. Poti proceda in multe moduri:
1.Unge fasiile de carne cu mult baby spanac si branzica de vaci sau perlute de branza. Poti adauga ce ierburi aromatice si ce condimente doresti. In cazul in care nu preferi spanacul, afla ca poti alege frunze de salata, rucola, varza kale, vlastari, etc. Ruleaza fasiile ca la clatite si gateste-le la grill sau cuptorul de aragaz. Cand se vad perfect rumenite sunt gata!
2.Fasii unse cu branzica sau crema de nranza sau putin parmezan cu broccoli si conopida. Se faramiteaza bine legumele si se ruleaza ca in exemplul dat.
3.Fasii de piept de pui si sparanghel. Infasoara fasiile de carne in jurul mai multor bucati lungi de sparanghel si condimenteaza dupa preferinte. Se gateste la cuptor.
4.Varianta tip buzunare cu piept de pui. Taie bucati mai mari de carne si traseaza in lateral o taietura suficiet de adanca. Acolo poti adauga mozarella, rosii, ceapa rosie, castraveti, ridiche si ce alte legume doresti. Fixeaza bine taietura ca sa nu curga ingredientele si adauga la cuptor.
5.Varianta de piept de pui crestat sau
Hasselback. Alege bucati mai mari si lungi de piept de pui si cresteaza deasupra cu cutitul cat sa par niste spatii mici ca la buzunare. Acolo poti adauga parmezan sau mozarella, sos de rosii, rosii, ceapa rosie si multa verdeata. Se gateste perfect la cuptor, iar la final va arata exceptional.
6.Varianta foarte consistenta, care consta in adaugarea unor fasii de bacon sau sunca sau creveti mici, poti completa cu verdeturi si legume crude si abia apoi ruleaza totul frumos. Se gateste la cuptor si iesi un fel de mancare cu surprize, in sensul ca cine va gusta va descoperi o carne slaba ascunsa in alt tip de carne slaba.
Nu vei pierde mai mult de 20 de minute sa gatesti asemenea bunatati si te poti satura si cu o singura portie.