Nu te ingrasa primavara asta

Cum s-a incalzit putin, cum am inceput sa iesim din casele in care ne-am adapostit de frigul iernii. Primavara aduce soare in priviri si bucurie in inimi. Tot acum tarabele din piete sunt pline de legume proaspete care ne indeamna la pranzuri lungi cu salata racoritoare si alergari prin parc dimineata. Atentie insa ca poti cadea cu usurinta in plasa. Nu te ingrasa primavara asta. Toate iesirile la cafea, gratare si prajituri aduc cu ele rotunjimi nedorite.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Nu exagera cu limonada

 

Stim ca ziua nu e perfecta daca nu stai pe o terasa la soare si sorbi usor dintr-o limonada sau un mojito. Nu contesta nimeni dar gandeste-te putin la cate calorii aduce capriciul asta. Nu stii ? Iti spun eu : intre 150 si 250 de calorii vin la pachet cu un mojito sau cu o limonada. Solutia este sa sari peste racoritoarele bogate in calorii. Fereste-te de bauturi dulci, shake-uri sau bauturi carbogazoase. Alege sa bei fresh de portocale pentru ca mergi la sigur cu el.

 

Nu ataca zilnic terasele

 

Celebram primavara dar nu chiar tot timpul. Stiu ca te trage ata la terase dar noroc ca mai trebuie sa mergi si la job. Nu te ingrasa primavara asta doar pentru ca nu poti ceda tentatiei unei cafele bune care apare insotita de prajituri delicioase. Daca vrei sa celebrezi primavara o poti face si mergand pe bicicleta prin parc.

 

Nu renunta la abonamentul de la sala

 

Primele saptamani de vreme calda ne inspira sa iesim in natura, sa alergam si sa facem sport in aer liber. Nu te amagi ca o sa faci permanent asta si nu te gandi ca asa vei reusi sa faci o economie la sala. Abonamentul te responsabilizeaza si te obliga sa mergi la cursuri daca tii cont ca l-ai platit, spun expertii Fitsugar.

 

Savureaza legumele proaspete fara prea multe calorii

 

Scoatem la tabla sparanghelul ca e vedeta primaverii. Boagat in antioxidanti si fibre, te ajuta sa mentii nivelul de satietate fara sa aduca mai mult de 20 de calorii pe portie. E extraordinar si in dietele de detoxifiere daca nu il scufunzi in sosuri care de care mai grele. Legumele de primavara se mananca la grill cu putin ulei, sare si piper. Pofta buna!

 

Tags:
Nu te ingrasa primavara asta
fibre
antioxidanti
salata
detoxifiere
regim de primavara
limonada
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare