Nuca de cocos

Nuca de cocos este folosita prea putin daca este sa ne raportam la beneficiile nutritonale pe care le are. Disponibila in tot cursul anului, dar in mod particular in aceasta perioada, nuca de cocos este un frut exotic care reprezinta o excelenta sursa de energie si un veritabil aliat in dietele care urmaresc scaderea in greutate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nuca de cocos isi pastreaza o mare parte din beneficii daca este corect conservata atunci cand este rasa si uscata, dar cel mai bine este sa cumperi si sa folosesti fructul intreg. O sa te poti bucura de laptele de cocos, un tonic excelent cu un gust placut si de miezul nucii de cocos proaspete. O poti rade sau o poti taia in bucatele si rontai intre mese.

Nuca de cocos este un fruct atipic, bogat in grasimi si zahar care are circa 350 de calorii in 100 de grame. In ceea ce priveste laptele de cocos acesta are circa 200 de calorii in 100 de grame. Dar aceste calorii vin impachetate in nutrienti valorosi, vitamine si minerale, la care se adauga grasimi sanatoase si proteine. Nuca de cocos este foarte bogata in magneziu, fier si fosfor si antioxidanti pretiosi.

Este foarte util daca adaugi in meniul din cursul dietelor pentru scaderea in greutate, nuca de cocos. Este extrem de utila in combaterea celulitei, contine grasimi sanatoase, de tipul celor care se gasesc in avocado, si intervine eficient in mobilizarea depozitelor adipoase vechi.  

Nuca de cocos este un excelent tonic al capilarelor, iar consumul constant reda stralucirea pielii si tonifica parul.

Nuca de cocos tine de foame, este foarte placuta la gust si ofera o senzatie de satietate de lunga durata. Bea lapte de cocos sau apa de cocos. Este un excelent rehidratant, avand o proportie ideala a mineralelor. 

Adauga nuca de cocos in bolul cu cereale matinal, foloseste nuca de cocos rasa in creme si preparate dulci. Gustul placut si aroma speciala te pot ajuta sa folosesti mult mai putin zahar in respectivele deserturi, sugereaza cuisineAZ.

Nuca de cocos este un fruct, dar beneficiile pe care le aduce sanatatii tale fac din nuca de cocos un adevarat superaliment. 

Tags:
Nuca de cocos
antioxidanti
dieta pentru scaderea in greutate
fier
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare