Nucsoara, condimentul exotic

 

Nucsoara este originara din India. Desi numele te poate induce in eroare, nucsoara nu este o nuca, ci samburele unui fruct care seamana cu piersica. Candva unul dintre cele mai scumpe condimente, azi accesibila oricui, nucsoara are o aroma fina si un gust dulce-iute. Contine un amestec complex de uleiuri aromatice care aduc a portocala, lamaie si camfor. Nucsoara este un fel de sora a scortisoarei, motiv pentru care sunt folosite foarte des impreuna, pentru ca se completeaza una pe alta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

In gastronomie, nucsoarea este foarte des utilizata in Asia, dar a cucerit si bucataria europeana, adusa de Marco Polo. In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai, grecii o combina cu scortisoara, iar rezultatul este cu totul si cu totul special. Grecii pun nucsoara si scotisoara in amestecurile de carne pe care le folosesc in musacale si chiftele, iar efectul este savuros. Italienii o combina cu sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului.

 

Este nelipsita din preparatele dulci cu branza moale. Nucsoara face un duet apetisant cu vanilia. Se adauga in bauturi, in vin fiert, in alcool rafinat si in unele sortimente de whiskey.

 

 

 

Merge de minunte cu toate legumele toamnei. Iata cateva combinatii, pentru a caror savoare si eleganta gustativa, garantez. Adauga pudra de nucsoara, proaspat macinata peste broccoli si conopida gatite la aburi si peste cartofii copti, dupa moda olandeza. Presara nucsoara peste oua ochiuri si in pastele cu branza. Inceaca sa adaugi nucsoara in piureul de spanac, asa cum fac italienii, si nu te vei mai opri din mancat. Adauga nucsoara in pilaful de pui si peste pestele prajit.

 

Pune nucsoara si scortisoara in parti egale in placinta cu branza, in cea cu dovleac si in placinta cu mere.  Una peste alta, nucsoara este un aliat eficient intr-o nutritie sanatoasa.

 

Tags:
condimente
condimente pui
condimente peste
scortisoara
nucsoara
nutritie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare