O cura de slabire sanatoasa: dieta de 17 zile

Dieta de 17 zile pare a fi cea mai sanatoasa dintre toate dietele despre care am auzit. Desi numele ei te-ar putea face sa crezi ca vei slabi in doar 17 zile, dieta presupune 3 cicluri de cate 17 zile, apoi al patrulea ciclu este unul de intretinere, pe termen lung. Pratic inveti sa mananci sanatos si iti schimbi complet regimul alimentar, dar datorita faptului ca este atat de diversificat, nu te vei plictisi niciodata. 

Partea si mai buna este ca in prima etapa vei slabi intre 4,5 si 6,5 kilograme, iar la final vei ajunge cu siguranta la greutatea ideala. Dieta de 17 zile a fost conceputa de medicul de familie american Michael Rafael Moreno, sau Dr. Mike, dupa ce acesta si-a dat seama ca dupa 21 de zile organismul se obisnuieste cu un obicei nou, iar dupa 17 zile metabolismul devine lent. Asadar, regula pe care se bazeaza aceasta dieta este sa-ti schimbi alimentele din meniu o data la 17 zile. O alta regula este sa adaugi 17 minute de activitate fizica pe zi.
 

Planul dietei de 17 zile 

 
Stadiul 1 - 17 zile: Accelereaza slabirea 
 
Aceasta este cea mai stricta etapa, in care vei avea voie sa consumi doar 1.200 de calorii pe zi. In aceste 17 zile vei slabi intre 4 si 6 kilograme pentru ca vei elimina foarte multa apa, dar si grasimile acumulate. 
 
In aceasta perioada ai voie sa consumi ceai verde, oua, somon, ton, pui, curcan, iaurturi, cantitati mici de ulei de masline, mere, pere, portocale, fructe de padure (ai voie 2 portii de fructe si numai inainte de ora 14) si legume. 
 
Stadiul 2 - 17 zile: Activeaza-ti metabolismul 
 
In acest stadiu trebuie sa consumi 1.500 de calorii si poti slabi 2, 3 kilograme. Scopul acestui ciclu este sa-ti restabileasca metabolismul printr-o strategie care implica cresterea si descresterea consumului caloric pentru a stimula arderea grasimilor. Fata de primul stadiu, grasimile se reduc la o portie si se adauga 2 portii de carbohidrati sanatosi. 
 
Acum ai voie sa mananci, fata de ce era in lista pentru primul stadiu, cereale, carne de vita, porc si miel, amarant, quinoa, orez brun. 

 
Stadiul 3 - 17 zile: Noi obiceiuri alimentare 
 
Cand ajungi in aceasta etapa n-o sa mai slabesti atat de mult, insa vei capata unele obiceiuri alimentare foarte sanatoase. Este o perioada de stabilizare, in care se pot consuma mai multe fructe si cereale integrale, dar si gustari de 100 de calorii si chiar alcool in cantitati mici. 
 
Stadiul 4 - durata nelimitata: Stil de viata sanatos 
 
Dupa ce au trecut 51 de zile in care ai mancat sanatos, ai capatat deja noi obiceiuri sanatoase pe care le vei avea de acum toata viata. Respecta regulile unei alimentatii echilibrate, rasfata-te numai in weekend (cu limita!) si fa sport 150 - 300 de minute pe saptamana, iar scaderea in greutate va continua pana cand vei ajunge la greutatea ideala. 
 
Pentru a vedea exact ce ai voie sa mananci in cele 4 stadii ale dietei de 17 zile consulta aceasta lista sau cere parerea unui nutritionist.
Tags:
slabire
cura
dieta
dieta de 17 zile
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • draghici viorica
    1. draghici viorica 17.01.2016 10:38

    Dar ar fi fost foarte greu sa dati tot articolul tradus in romana??? Nu consider articolul complet Pacat !!!! Daca vroiam o informatie in engleza o cautam pe google in engleza

  • alina
    2. alina 07.06.2016 11:45

    ma scuzati ca nu cred in toate prostiile de pe net ,ca dieta aia ca aia ,ca plasturi ca cafea verde ca mai stiu eu ce rahaturi mai promovati voi pe internet ,se vede clar ca st niste fotografii trucate

  • maria
    3. maria 08.08.2016 02:25

    Sora mea a urmat aceasta dieta timp de 3saptamini ai a sl?bit e Doar 3 kg

  • maria
    4. maria 08.08.2016 02:34

    Mai bine urmati fetelor o dieta cu care am sl?bit eu :in fiecare seara sa alegati,sa nu maicati nimic de la ora 6 ,veto multi lichide(ap?),faceri cite va exercitii un fiecare arata ai dimineata! :-)! ;-) sper sa va ajute B-) daca doriti mai multe informatii scrietimi pe e mail

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare