O femeie poarta 500 de aditivi pe zi

Femeile au un adevarat ritual de frumusete in fiecare zi. Creme, farduri, deodorante. In total acestea insumeaza circa 500 de aditivi chimici, pe care o femeie ii poarta in fiecare zi. Frumoasa din cap pana in picioare inseamna, balsam, sampon, fixativ, farduri, creme, lac de unghii si inca altele.

Concret: un luciu de buze simplu contine 33 de elemente chimice diferite, un sampon 15 aditivii. Un lac de unghii incolor 31, iar cele colorate pana la 250, dar poate depasi si 400, un creion de sprancene are doar 25 de aditivi, un ruj 33, o lotiune de corp 32, un rimel negru 40, unul transparent 30, o crema hidratanta 11 compusi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un studiu a aratat ca o femeie foloseste in medie pe zi 13-15 produse cosmetice, fiecare avand cel putin 25 de ingrediente, inclusiv aditivi si agenti de ingrosare. Se spune ca frumusetea cere sacrificii, dar sacrificiul este acumularea de substante potential toxice. Concret studiul a mers mai departe si a stabilit ca suma totala a chimicalelor, aditivilor si colorantilor din cosmetice depaseste 515. Concret este vorba despre 515 compusi chimici care sunt aplicati pe piele.

Ceea ce se stie mai putin este ca pielea este permeabila si ca cele mai multe din aceste substante sunt absorbite si trec in sange. O mare parte din compusi poti fi metabolizati de ficat si in final eliminati. Exista insa compusi care nu sunt imposibil de distrus in organism motiv pentru care acestia sunt depozitati in tesuturile adipoase. Acestea sunt concluziile studiului, citat de filierazero.wordpress.com

Este drept ca studiul este comandat de o companie de cosmetice, asa ca poate undeva este posibil ca cifrele sa fie exagerate, dar in cel mai rau caz, realitatea este undeva la mijloc, ceea ce nu poate sa fie decat un motiv serios de ingrijorare. Mai adaugam faptul ca studiile nu au putut face legatura intre afectiunile grave sau cronice si unele din substantele care exista in cosmetice.

Tags:
O femeie poarta 500 de aditivi pe zi
cometice
aditivi din cometice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare