Oare cat de sanatoasa este berea?
Acel plan de alimentatie care promoveaza un aport caloric de 800 de calorii sau mai putin de atat.Adica o cantitate foarte mica de hrana care nu poate suplini nevoia de nutrienti a organismului. In schimb exista si diete, care promoveaza ideea unui stil de viata sanatos, care va vor permite sa mai trisati din cand in cand. Pentru multi distractia inseamna o iesire la iarba verde cu prietenii, unde sa poate face un gratar. Si cu ce se poate stinge mai bine o portie cu friptura decat cu bere? Dar oare cat de sanatoasa este berea? Pornind de la aceasta premisa am initiat subiectul de azi.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Beneficiile consumului de bere
Cu toti stim ca bauturile alcoolice au multe calorii si ingrasa. Insa de curand cercetatorii au scos la iveala faptul ca berea si vinul consumate cu moderatie pot preveni diverse afectiuni. Si atunci m-am gandit sa elucidam misterul, sa fie oare berea un aliment sanatos ori ba? Bneficiile consumului moderat de vin rosu au fost intens mediatizate, dar cate studii recente au scos la iveala faptul ca berea poate conferi aceleasi beneficii daca este consumata cu moderatie. Sa nu uitam totusi ca berea contine alcool.
Consumul de alcool a fost asociat cu un nivel ridicat de colesterol (“bun” ). In plus consumatorii au un nivel scazut de fibrinogen, care este o proteina ce favorizeaza formarea de cheaguri de sange, care in timp declanseaza afectiuni cardiovasculare (infarct si tromboza). Un studiu realizat la Institutul de Epidemiologie, de la Universitatea Muenstar, demonstreaza ca servirea unei cantitati moderate de bere reduce riscul de afectiuni coronariene.
Cu toate acestea alcoolul micsoraza nivelul de insulina, care reduce riscul de ateroscleroza si de lezare a arterelor.
Dar,un studiu realizat de catre Institutul De Cercetare Alimentare din Danemarca, a descoperit ca o crestere cu 30 de procente a vitaminei B6 la consumatorii de bere.
In timp ce consumatorii de gin si vin rosu au inregistrat o crestere doar cu 15%.
In cadrul unui studiu realizat in 2001 s-a spus ca de fapt beneficiile consumului de bere se datoreaza continutului de acid folic. Iar despre acidul folic se stie ca acesta combate afectiunile cardiovasculare.
Si un alt studiu realizat in 2001 la Universiatatea Harvard si publicat in Noul Jurnalul de Medicina Al Angliei a demonstrat ca servirea unei cantitati moderate de bere previne bolile neurologice la femeile in varsta.
Dar, nu este tot, berea a mai constituit subiectul si altor teste, in urma carora s-a aratat ca un consum moderat (bere blonda sau bruna) previne demineralizarea sistemului osos.
- 1
- 2
1 Comentarii
Mai nou, am descoperit berea nefiltrat?, a?a numita weissbier, ?i de atunci nu mai beau bere blond?, lager sau pils adic?. Chiar dac? tr?iesc în ?ara Guinness-ului, nu-mi place. Bine, s? nu spui niciodat? un irlandez c? Guinness e bere, c?-?i d? cu ea în cap :) . E stout, adic? neagr?.