Oase sanatoase

Afectiuni 05.03.2013 Jeanette

Afla ce este indicat sa faci pentru a avea oase puternice.

Daca vrei sa ai oase puternice si sanatoase, trebuie sa ai in vedere doi nutrienti cheie: calciu si vitamina D. Dupa cum bine stim, calciul ajuta la intarirea structurii osoase, iar vitamina D ajuta la cresterea absorbtiei de calciu de catre organism. In mod normal, aceasta “cura” de intarire a sistemului osos se tine de la varste fragede, dar nu e tarziu nici la maturitate. La varsta de 30 de ani atingem pragul maxim al densitatii osoase si pana la varsta de aproximativ 65 de ani aceasta scade. Atunci se poate instala osteoporoza, pe care o putem intarzia daca vom lua in considerare urmatoarele tabieturi:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pe langa faptul ca ar trebui sa consumi alimente bogate in calciu (iaurt, lapte, branza, spanac), in cazul in care vrei sa aiba efect, este indicat sa le asociezi cu cele bogoate in vitamina D (sardine, suc de portocale, oua, ton). Soarele este o sursa naturala importanta de vitamina D, dar avand in vedere faptul ca nu vom scapa prea curand de sezonul morocanos, va trebui sa ne bazam pe ce mancam deocamdata.

Mareste-ti nivelul de potasiu. Chiar daca este cunoscut ca fiind un mineral foarte bun in comunicarea dintre nervi si muschi, se pare ca are un efect nemaipomenit de neutralizare a acizilor responsabili de inlaturarea calciului in oase. Este indicat mai ales femeilor care se afla in perioada premenopauzala. Acest aport de potasiu poate fi adus organismului daca vom consuma fructe si legume, pentru ca majoritatea contin acest mineral.

Citeste mai departe pe hotcity.ro

Tags:
oase sanatoase
osteoporoza
densitate osoasa
calciu
vitamina D
hotcity
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare