obezitate morbida

13.05.2013 Dietetik raspunde

Buna ziua am 52 de ani sufar de obezitate morbdta zi de zi ma simt mai rau ,ma dor picioarele de la genunchi in jos si obosesc ff repede vreau sa incep o dieta de slabit dieta disociata folosesc omega 3 ulei de somon capsule si lecitina de soia capsule cate 2 in timpul mesei de 3 ori pe zi rugamintea mea este sa mi spuneti daca voi urma strict acest regim in cat timp o sa ajung la o greutate de 90kg si e bine pe tot acest parcurs sa iau aceste suplimente alimentare?va multumesc inaltime 167cm greutate 132kg am fost sportiva si am o constitutie osoasa robusta

Buna ziua,

in cazul de obezitate morbida, raspunsul se afla la la medic. Avand in vedere ca este deja o situatie medicala, doar cu ajutorul unui nutritionist si dupa ce ati efectuat toate analizele si investigatiile medicale se poate stabili dieta in cazul devs. Uleiul de somon este foarte bun pentru sanatate, dar nu intotdeauna recomandat in cazurile de obezitate, la fel si lecitina de soia. Avand in vedere faptul ca ar trebui cu siguranta sa asociati dieta cu exercitiu fizic, insa dumneavoastra va este destul de greu (oboseala si durerile) tot medicul trebuie sa va recomande, in functie de starea de sanatate, ce fel de miscare trebuie sa faceti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Suplimentele alimentare, disociate de restul programului, nu pot fi prea bine contorizate ca adjuvanti. Ele trebuie sa inlocuiasca anumite substante ale caror valori scad - fara sa fim obligati sa ne ingrasam, obtinandu-le din cantitati mari de alimente. Va recomadam vizita la un nutritionist, recomandat de medicul dumneavoastra.

Multa sanatate!

Tags:
obezitate morbida
tratament
ulei somon
lecitina de soia
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare