Obezitatea miroase a metan

Cel putin asta arata ultimele cercetari citate de Time.com. Studiile arata ca obezitatea este asociata cu anumite populatii de microbi din organism care ne fac sa emanam un gaz distinct. Specialistii spun, pe sleau, ca obezitatea miroase a metan, ceea ce inseamna ca nu e neaparat usor de detectat deoarece metanul este inodor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cercetatorii de la Cedars-Sinai Medical Center au analizat respiratia a 729 de femei si barbati de varste diferite si au observat ca o anumita familie de microorganisme care locuiesc in intestine este corelata cu ingrasarea. Aceleasi microorganisme emana metanul despre care vorbim in acest articol. Informatiile s-au suprapus peste observatiile medicilor legate de faptul ca pacientii cu un nivel ridicat de metan in respiratie au probleme cu greutatea.

 

Microorganismul este prezent in intestinele a 70% din populatie, insa in cazul a 30% reuseste sa influenteze greutatea corpului.

Cercetatorii cred ca este posibil ca eliminarea metanului sa incetineasca tranzitul intenstinal si sa creasca implicit numarul caloriilor assimilate. Cum tinem sub control obezitatea ? Simplu. Cu aceasta informatie la dosar, nu le ramane specialistilor decat sa tina microorganismul sub control cu antibitice sau alt tratament medicamentos.  

Cine vrea sa incerce sa slabeasca poate incerca una din numeroasele diete rapide de pe site.

Obezitatea miroase a metan, aveti grija!

 

Tags:
Obezitatea miroase a metan
obezitate
diete rapide
calorii
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare