Obiceiuri de dimineata care iti strica ziua

E drept ca nu prea poti controla sa nu te trezesti cu fata la cearsaf, mai ales cand ai visat toata noaptea ca te fugarea un caine sau ca paseai in gol, dar poti sa alegi ce faci dupa ce te dai jos din pat. 

Vorbim despre gandirea pozitiva, desigur, dar si despre cateva obiceiuri care iti ameninta sanatatea. 
 
Bei cafeaua prea devreme 
 
Chiar exista un moment prost in care sa-ti bei cafeaua? Da, desigur. Nivelul de energie creste in mod natural imediat cum te trezesti, iar daca bei cafea la prima ora supralicitezi stimularea de cortizol, hormonul care iti da super-energie, si astfel iti induci o stare de anxietate. Daca vrei sa profiti la maximum de beneficiile pe care le are cafeaua, trebuie sa o bei la o ora dupa ce te-ai ridicat din pat. 
 
 
Micul tau dejun este saracacios 
 
O mana de fructe de padure amestecate cu un iaurt grecesc poate parea un mic dejun sanatos perfect, insa nu este suficient pentru a te mentine satul pana la urmatoarea masa. Un mic dejun consistent ar trebui sa contina 15 grame de proteina, 2,5 grame de fibre, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase. O prima masa din zi atat de consistenta ar ajunge cam la 450 de calorii, dar macar stii ca vei avea energie toata ziua. 
 
Iti verifici mailul imediat cu deschizi ochii 
 
Acesta este un obicei tare nesanatos, la care ar trebui sa renunti cat de curand posibil, pentru ca iti creste nivelul de stres si asa va ramane toata ziua. Mai bine incepe-ti dimineata cu cateva activitati care te calmeaza, cum ar fi exercitii de stretching sau de yoga, un ceai delicios sau o discutie cu cineva drag. Vei fi astfel mult mai productiv si mai creativ.
Tags:
dimineata
obiceiuri
cafea
ceai
mic dejun
mail
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare