Obiceiuri de Paste ca sa ai un an plin de impliniri si bogatii

Experiente 26.04.2019 dietetik
Traditiile de Paste sunt foarte frumoase si fie ca nu crezi sau crezi in superstitii, este bine sa pui in aplicare macar o parte din ele. In fond, nu ai nimic de pierdut, iar sarbatorile vor fi si mai minunate. Putin farmec in plus nu strica. Traditiile difera de la o zona la alta, dar ele pot fi imprumutate daca este cazul. Trebuie sa recunoastem ca traditiile fac din sarbatori ceva cu totul special alaturi de rude si oaspeti. Pastele este o sarbatoare cu mare incarcatura spirituala si conteaza foarte mult ce faci sau nu faci in timpul zilelor de sarbatoare cat si inainte. Dupa o lunga perioada de post abia asteptam sa gustam din bucatele traditionale care fac papilele gustative sa saliveze si ne imbie simturile, dar nu inainte de a fi sfintite de catre preot. Bucatele devin si mai pretioase dupa aceasta operatiune de sfintire si se crede ca aduc numai belsug si voie buna in casa. Asadar, daca nu poti ajunge personal la biserica, macar roaga o ruda sau un prieten sa le duca la sfintit pentru tine. Ca in orice cultura, sunt foarte multe traditii, dar noi vrem sa le scoatem in evidenta pe cele mai importante si mai populare ca sa te bucuri de sarbatori autentice.
 
Exista unele obiceiuri de care nu poti uita si anume recunoasterea tainei Invierii. Dupa slujba Invierii si zilele urmatoare poti uita de formele clasice de salut ca sa lasi loc de “Hristos a Inviata!”. Poate parea dificil sa saluti astfel pe oricine iti iese in cale cand te-ai obisnuit un an intreg sa saluti in mod obisnuit, dar tine cont ca este foarte important acest aspect. Un credincios se poate simti ofensat sau jignit daca din greseala il saluti altfel decat trebuie. Este ca si cum nu ai sarbatori Invierea. Orice credincios stie cum se saluta, dar trebuie sa recunoastem ca intr-o clipa de neatentie se poate intampla contrariul. Mai exista si alte traditii pe care le poti pune in practica incepand cu prima zi de Pasti si anume:
 
1.Nu uita sa te speli pe fata cu apa in care ai pus monede si oua rosii. Se spune ca trebuie sa treci pe fata un ou rosu chiar. Este ca o curatare spirituala. Poti uita cateva zile de multele produse de ingrijire faciala.
 
 
2.Bea apa neinceputa dintr-o cana noua ca sa-ti mearga bine tot anul. De asemenea, se spune ca vei avea vederea buna tot anul. Chiar daca nu functioneaza tot merita incercat de dragul traditiei.
 
3.Poarta haine noi si frumoase ca pentru sarbatoare. Se poate sa ai parte de inceputuri noi mult mai bune.
 
 
4.Se spune ca prima data trebuie sa-ti calce pragul un barbat pentru belsug, bani si prosperitate tot anul. Daca este sa se intample asa cum se spune foarte bine. Daca nu, nu te ingrijora pentru ca mai sunt alte traditii pentru aducerea belsugului in casa si in jurul propriei persoane.
 
5.Cand incepi sa consumi pentru prima data din bucatele sfintite nu consuma friptura, cozonac, pasca sau altceva. Se spune ca este bine ca de la primele ore sa ciocnesti un ou rosu cu cineva drag si sa-l consumi fara sare.
 
 
6.Nu este indicat sa dormi in prima zi de Pasti, pentru ca se spune ca vei fi somnoros, obosit si fara chef de viata tot anul. Sigur nu-ti doresti acest lucru. Vezi aici tonice de energie de casa!
 
7.Nu arunca lumanarea sau candela de la sluja Invierii. Daca o tii mereu in casa vei fi protejat de boli, necazuri si vei atrage numai lucruri bune.
 
8.Poti pastra cateva bucati mici din pasca sfintita si sa o tii in casa pentru protectie si prosperitate. Poti pastra si anafura, dar si crucea din cosul cu bucatele sfintite la biserica.
 
 
9.Pastreaza bucatele sfintite in cosul in care le-ai dus la biserica. Cele care nu trebuie tinute neaparat in frigider. Vei atrage belsugul in casa si properitatea.
 
10.Pastreaza un ou rosu timp de 40 de zile pana la Inaltare, iar daca nu se strica este semn ca vei avea noroc tot anul.
 
11.Poti merge la picnic cu rudele si prietenii si cosul frumos cu bucatele sfintite daca este frumos afara.
 

 

Tags:
Paste
obiceiuri de Paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare