Obiceiuri proaste de dimineata la care trebuie sa renunti

Nu prea poti controla daca te trezesti cu fata la cearsaf, mai ales daca visezi la weekend si mai sunt 4 zile pana la el, dar de tine depinde ce faci mai departe ca sa te simti bine. Iata 3 greseli pe care s-ar putea sa le faci totusi dimineata. 

Bei cafea prea devreme 
 
Chiar exista un moment nepotrivit pentru a bea cafea? Da, clar! Nivelul de energie creste in mod natural atunci cand te trezesti, iar obiceiul tau de a bea cafea imediat cum deschizi ochii iti poate genera energie in plus, care pana la urma va duce la nervozitate. 
 
Vei beneficia de tot ce are bun cafeaua daca o bei la o ora dupa ce te-ai dat jos din pat. Atunci nivelul de energie incepe sa scada si ai nevoie de un stimulant care sa te puna din nou pe picioare. 
 
Micul tau dejun este prea sarac
 
O mana de fructe de padure amestecate cu un iaurt grecesc s-ar putea sa sune ca un mic dejun sanatos, dar sigur n-o sa-ti tina de foame pana la pranz. Nu doar ca este prea putina mancare, dar lipsesc unii nutrienti care sa te faca sa te simti satul pana la urmatoarea masa. 
 
Un mic dejun complet ar trebui sa aiba 15 grame de proteine, 2.5 grame de fibre, carbohidrati complecsi si putina grasime sanatoasa. Intreaga masa ar trebui sa insumeze 450 de calorii. 
 
Primul lucru pe care il faci este sa-ti verifici mailul 
 
Acesta este unul dintre obiceiurile proaste la care ar trebui sa renunti cat mai repede posibil. Daca iti verifici mailul imediat ce ai deschis ochii s-ar putea sa-ti asigure stresul pentru intreaga zi. 
 
In loc sa te ingrijorezi de ce se intampla la serviciu, mai bine concentreaza-te sa-ti incepi activitatea cu ceva ce te calmeaza, cum ar fi sportul, o cana de ceai sau o conversatie cu cineva drag. Acestea de fapt te vor ajuta sa fii mai productiv si iti vor stimula creativitatea, ceea ce iti vor fi mai de folos la serviciu decat verificarea mailului la prima ora.
 
 
 
Foto: Hepta
Tags:
dimineata
cafea
sport
mic dejun
email
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare