Obiceiurile de dimineata care te ajuta sa slabesti pe parcursul zilei

Cine a spus ca slabirea incepe de dimineata, mare dreptate a avut! Nici macar nu ai nevoie sa respecti un meniu anume. Poti manca ce doresti, atata timp cat este sanatos, variat si moderat. Din pacate, cele mai multe persoane nu mananca dimineata din diverse motive, dar un lucru este cert. In procesul de slabire si mentinere este cea mai mare greseala sa sarim peste aceasta masa. In cazul in care te gandesti ca daca nu mananci o zi intreaga si vei slabi te inseli. Vei manca in schimb seara cand metabolismul este incetinit, iar digestia nu mai este atat de buna si uite asa caloriile din mancare se acumuleaza mult mai usor. Iata ca speram sa facem bine, dar de fapt ne ingreunam slabirea.
 
Medicii si nutritionistii spun ca dimineata trebuie sa mancam ca niste regi, pentru ca metabolismul este alert in prima parte a zilei si trebuie sa furnizam organismului toti nutrientii necesari. Indiferent ca suntem sau nu la dieta este ideal sa includem in meniul matinal cate putin din toate categoriile de alimente ca sa castigam vitamine, minerale, carbohidrati buni, proteine de calitate, fibre si antioxidanti puternici. In alte momente ale zilei nu ne vom putea permite “luxul” de a manca chiar ce dorim.
 
Dimineata este momentul perfect sa ne facem chiar si poftele culinare, indiferent ca este vorba de ceva dulce sau ceva de tip fast food, preparat in casa. O cantitate relativ mica de mancare nu a facut rau nimanui si mai ales ca dimineata avem arderi foarte bune, cel putin pana la orele 11:00-12:00. Dupa lucrurile incep sa se schimbe treptat.
 
 
Lipsa timpului dimineata nu este o scuza, mai ales daca chiar iti doresti in adancul sufletului sa slabesti frumos si usor. Nu exista persoana in societatea actuala care sa poata spune ca dispune de prea mult timp liber. Toti avem medii stresante de munca si depinde de noi cum ne organizam timpul si cum il alocam lucrurilor importante din viata noastra. Pana la urma nu trebuie sa faci mare lucru dimineata, ci doar sa tii cont de anumite ritualuri. Iata ce te sfatuim daca vrei sa faci pasi buni spre o slabire sanatoasa si progresiva:
 
1.Micul dejun se ia la o ora dupa trezire. Este un fapt confirmat de medici. Nu are sens sa ne ingreunam digestia imediat cum ne trezim, pentru ca atunci organismul isi reia usor ritmurile metabolice dupa o noapte de repaus. Ideal este ca dupa trezire sa ajuti procesele interne si sa bei un pahar cu apa calda si zeama de la o lamaie, 1 lingura de seminte de chia si 1 lingura de pudra de ghimbir sar ghimbir ras. Ritualul acesta trebuie respectat zilnic chiar si atunci cand ajungi la greutatea dorita. Este micul secret care iti imbunatateste digestia pe parcursul zilei si nu permite corpului sa acumuleze prea multe calorii.
 
 
 
2.Miscare pentru dezmortire. Nu trebuie neaparat sa fii la prima tinerete ca sa faci niste exercitii usoare de dimineata. Pana la urma tot ele te ajuta sa te mentii in forma si la batranete. In general se recomanda exercitii simple pilates si exercitii de intindere (stretching). Pot fi executate la orice varsta. Ideea este sa te misti, sa te rotesti si sa-ti intinzi membrele. Nu ai idee cate dureri insuportabile poti preveni pe parcursul zilei daca vei avea acest obicei dimineata. Nici macar nu este cazul sa respecti un program anume de exercitii. Improvizeaza!
 
 
3.Timpul este o problema ca sa iei micul dejun? Exista o solutie! Pregateste niste sandvisuri vegane, un porridge sau un smoothie la bol cu fructe dimineata. Nu-ti va lua mai mult de 3-5 minute. Daca nici asa nu ti se pare ca ai timp solutia este sa-ti pregatesti cu o seara inainte atat masa de dimineata cat si restul meselor si sa le pastrezi in caserole inchise bine ermetic. Le poti lua la serviciu si astfel nu mai consumi rontaieli nesanatoase.
 
 
4.Incearca sa nu bei apa macar 30 de minute dupa ce ai mancat dimineata, pentru ca va ingreuna digestia. Dupa perioada data  poti consuma apa infuzata cu fructe si legume ca sa ajuti si mai mult digestia si metabolismul pentru tot restul zilei.
 
5.Dimineata poti consuma avocado, legume la grill, creme tarninabile dietetice preparate in casa, salate fresh, porridge cu iaurt sau kefir cu hrisca, sandvisuri vegane, legume coapte la cuptor si umplute cu legume tocate, etc.
 
 
6.Cafeaua trebuie sa fie simpla si cu 1 cub de zahar brun.
 

 

Tags:
slabesti
slabesti pe parcursul zilei
obiceiuri de dimienata sa slabesti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare