Oboseala cronica se trateaza cu ciocolata

Afectiuni 26.11.2010 Otilia Ignat

Oamenii de stiinta de la Universitatea Hull au pus la punct un experiment in cadrul caruia au administrat ciocolata unui grup de voluntari cu o forma severa de oboseala cronica, timp de opt saptamani, cate 45 de grame pe zi. Toti pacientii au raportat o stare mult mai buna,  in conditiile in care  nimic altceva in dieta sau stilul lor de viata nu s-a schimbat.

Conform Daily Telegraph de sindromul oboselii cronice, sufera un sfert de milion de britanici. Suferinta este caracterizata de oboseala extrema si persistenta, dureri musculare, migrene si o memorie slaba.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Statisticile arata ca femeile sunt mai afectate decat barbatii de acest sindrom al oboselii cronice care este provocat de o suprasolicitare a glandelor suprarenale.

Boala se alimenteaza singura pentru ca stresul afecteaza activitatea suprarenalelor, iar aceasta accentueaza suferinta glandelor.

In paralel cu un consum moderat de ciocolata este recomandata o dieta bogata in cereale integrale, fructe si peste. Este necesar un aport suplimentar de magneziu, B5, B12 si vitamina C. Exercitiile fizice regulate, masajul si minimum sapte ore de somn sunt alte reguli de care trebuie respectate.

Tags:
Oboseala cronica se trateaza cu ciocolata
ciocolata
dieta
oboseala cronica
suprarenale
vitamine
minerale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare