Obtine un metabolism alert pentru 2 ani - adio 25 kg in 2-3 luni doar

Pare un vis frumos sa reusesti sa slabesti 25 de kilograme in doar 2-3 luni, dar este destul de realizabil. Multi dintre noi am tinut diete peste diete la un moment dat si am observat ca nu am obtinut rezultatele dorite. Ei bine, motivul pentru care nu slabim indiferent ce am incerca se datoreaza metabolismului lent. Ne gandim cum sa scadem numarul de calorii, dar uitam ca de fapt metabolismul face toata treaba in ceea ce priveste procesul de slabire. Sigur ai observat ca o data ce avansam in varsta, slabirea devine destul de dificila. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca metabolismul devine din ce in ce mai lent.
 
Afla ca un metabolism bun ne face sa ne simtim ca la 20 de ani. El ne ajuta sa avem acel boost de energie de care avem nevoie in fiecare zi pentru a ne desfasura activitatile. Nu mai mentionez si ca energia favorizeaza arderile interne, asa ca vor disparea si kilogramele. Stresul poate fi si el un factor decisiv in ceea ce priveste eficienta ratei metabolice si asta pentru ca ne da peste cap sistemul hormonal. Nu intamplator dupa o anumita varsta observam ca am depus multa grasime abdominala, la nivelul feselor si al coapselor. 
 
Ce nu stiu multe persoane este ca metabolismul este mai accelerat in prima parte a zilei, dupa care ii scade capacitatea. Daca tot vrem sa ne bucuram de mese mai copioase, atunci va trebui sa le consumam in intervalul corect de timp. Cu cat dam organismului mai mult “combustibil”, adica mancare bogata in nutrienti si nu calorii goale cu atat mai mult timp ne vom mentine un metabolism functional, indiferent ce varsta am avea.
 
 

Ce inseamna rata metabolica de fapt?

 
Se poate spune ca metabolismul este motorul organismului nostru, iar noi trebuie sa-i dam “combustibil” de calitate pentru a functiona la cote maxime. Rata metabolica se refera la activitatea fiecarui organ din corp responsabil cu metabolizarea toxinelor si caloriilor. Mai pe scurt, organele importante in procesul de digestie si anume ficatul, pancreasul, stomacul, intestinele si rinichii. In momentul in care “bombardam” organismul cu alimente de proasta calitate ce contin calorii goale, organele nu-si vor mai face treaba corect si asa apar si kilogramele in plus si ne miram de unde vin. Trebuie sa mai stii si ca metabolismul difera de la barbati la femei.
 
Din pacate, societatea actuala este mult prea comoda in sensul ca gasim tot felul de alimente in magazine si supermarket-uri, dar asta nu inseamna ca ar majoritatea ar fi hranitoare. Caloriile goale se refera la lipsa nutrientilor si prezenta substantelor daunatoare precum zahar rafinat, sare, grasimi nesanatoase, carbohidrati rai si tot felul de chimicale. Trebuie sa verificam mereu sursele hranei si sa ne asiguram ca vom beneficia de vitamine, nutrienti, proteine, carbohidrati buni, fibre si antioxidanti.
 

Cum se tine dieta metabolica?

 

Dieta metabolica are la baza un meniu de 4 zile, care poate fi tinut in fiecare saptamana timp de o luna. In rest consuma multa apa si respecta meniul dat: 
 
Ziua I mic dejun: 2 fructe (2 mere sau 2 pere sau 2 nectarine etc) pranz: carne fiarta sau la gratar +1 felie de paine + salata sau 3 oua fierte + 1 felie paine + salata sau lactate +1 felie paine cina: la fel ca la pranz dar fara paine
 
 
Ziua II mic dejun: 2 fructe pranz: orice fel de legume (fasole, mazare, fasole verde, morcovi, cartofi) obligatoriu fierte. Condimente pt preparare: sare, ketkup, bulion, ceapa) + 1 felie paine + salata dupa gust cina: identica cu pranzul dar fara paine
 
Ziua III paste fierte condimentate. Acestea pot fi: o portie de pizza cu ketchup (fara cas ,carne etc doar ketchup), spaghete cu sos sau orice fel de saratele in cantitate aproximativ egala cu o portie de pizza cina : 2 felii mici de tort sau cozonac sau 3 globuri de inghetata. Obligatoriu 2 patratele de ciocolata neagra de uz casnic
 
 
Ziua IV: mic dejun: orice fel de fructe in cantitate nelimitata pranz orice fel de fructe in cantitate nelimitata cina: orice fel de fructe in cantitate nelimitata
 
Cei care au tinut aceasta dieta au spus ca efectele dureaza cam 2 ani, timp in care nu vei mai avea probleme cu metabolismul lent, iar in 2-3 luni poti slabi 13-25 kg in functie de organism. Ai grija insa sa mananci sanatos restul zilelor din saptamana.
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
metabolism alert
adio kilograme
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare