Oglinda oglinjoara

As slabi dar n-am vointa? Cum sa o gasesc?

Ma apuc de luni. Si lunea trece si vine o alta zi de luni si amanarile nu fac decat sa prelungeasca asteptarea a ceea ce vrei tu sau vor altii sa se intample: miracolul slabitului in timp record si cu repercusiuni minore. Toate aceste framantari au in spate : Imagine de sine si increderea in sine.

De cate ori ne-am pus intrebarea “cat de mult ne place de noi insine” ? cati dintre voi v-ati pus aceasta intrebare? Cati dintre voi va acordati cel putin 5 minute pe zi sa va uitati in oglinda si va spuneti: Imi place despre mine. Sunt chiar mandru. Sau “Hm sunt ingrijorata, m-am cam ingrasat; hainele nu ma mai incap. Ce-ar fi sa slabesc?!”

Atat imaginea de sine cat si increderea in propriile forte sunt sursele noastre de energie in tot ceea ce intreprindem.

Si atunci normal ca, daca ma uit in oglinda si intreb oglinda raspunsul vine de fapt de la noi insine. Este de fapt o discutie cu noi insine. Raspunsurile pe care ni le dam sunt cele mai veridice, ele ne alimenteaza confortul psihic. Acest lucru nu inseamna ca ne izoleaza complet de lume; la fel de important e sa aplecam urechea si la ce spun ceilalti, dar permanent verificam cu ceea ce credem noi despre noi.

Sa revenim la slabit. De ce apare in general aceasta nevoie de slabit?

    * Nu ne mai incap hainele
    * Respiram greu
    * Nu mai dormim bine
    * Partenerii /partenerele ne fac reprosuri ca le este jena sa iasa cu noi in oras
    * Nu putem sa mai avem hobby-uri ca pe vremuri: mersul pe bicicleta de exemplu

      Si bineinteles ca lista poate sa continue …

Atunci cand ajungem in fata oglinzii si raspunsul vine : “gata m-am decis, vreau sa slabesc, inseamna ca esti pregatit/a sa iti stabilesti un obiectiv”.

La fel de mult inseamna ca incepi sa dai dovada ca ai incredere in fortele tale si ca vei putea sa iti atingi ceea ce ti-ai propus.

Tot la fel de mult inseamna ca imaginea ta de sine este sub controlul tau, ca ti-ai dat seama ca nu se mai poate sa infuleci fara masura si ca meriti sa porti jeansi slim si sa gonesti cu bicicleta kilometri intregi daca ai chef.

Un lucru nu trebuie sa uiti: Atunci cand ti-ai atins obiectivul, Premiaza-te. Si uita-te din nou in oglinda si spune-ti Am reusit !

Tags:
slabire
cure de slabire
cum ma maotivez sa slabesc
de ce ma ingras
vreau sa slabesc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare