Olanda a interzis vanzarea de cannabis

Calatorii 10.05.2012 Jeanette

De curand, noua lege olandeza privind detinerea si comercializarea de cannabis a intrat in vigoare. Dintr-un paradis al celor care veneau pentru relaxare in marile orase olandeze, precum si al celor care gaseau aici alinare medicala pentru diverse afectiun tratate cu THC, component al cannabisului, Olanda este acum o tara tulburata politic si sfasiata de aceasta lege.


Reprezentand in primul rand o problema economica, conform legii, cele peste 670 de coffe-shop-uri care mentin marele flux turistic din Olanda vor fi inchise. Decizia a ridicat proteste, muti dintre patronii de cofee-shop refuzand sa se supuna si declarand ca vor vine cannabis in continuare. Legea pretinde ca acest produs sa fie vandut doar rezidentilor posesori ai unui card care le ofera aceasta posibilitate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Peste 200 de protestatari au iesit in strada, iar multe dintre coffe-shop-uri au fost, in week-end,  inchise in semn de protest.
Olanda este tara cu cea mai mica rata de accidente si morti survenite in urma consumului de droguri, datorita legislatiei care permite drogurile usoare si tinerea sub control drogurilor de mare risc. Olandezii cred ca aceasta lege va afecta recordul.


Amsterdam, cel mai liberal si vizitat oras din Olanda
, se opune vehement aplicarii legii pe teritoriul sau, iar recentele tulburari politice din tara pot face ca aceasta lege sa fie totusi abrogata. Poate nu multi stiu, dar posesia de marijuana este legala doar in cantitati foarte mici, chiar si in Olanda, la fel si cultivarea acestui produs. Doar vanzarea in anumite cantitati era legala pana in acest moment.


Ramane de vazut ce se va intampla cu aceasta lege. Ne-am interesat la cateva agentii de turism si aflam surprinsi ca oamenii apeleaza si intreaba daca mai are rost sa isi pastreze biletul de avion spre Amsterdam :).

Tags:
cannabis
canabinol
thc
amsterdam
coffe-shop
olanda
calatorii
turism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare