Omega 3, inutile pentru cei cu risc cardiac

Iar se contrazic studiile intre ele. Cel mai recent demonstreaza faptul ca suplimentele alimentare de ulei de peste, bogat in Omega 3, nu au niciun efect in cazul persoanelor cu risc cardiovascular ridicat. Atentie efectul nu exista in cazul in care acestea primesc deja un tratament medicamentos. Studiul realizat de cercetatorii italieni spune pe scurt ca Omega 3 sunt inutile pentru cei cu risc cardiac.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Grupul tinta a fost format din pacienti cu diabet, hipertensiune arteriala, colesterol ridicat, tabagism si obezitate carora le-au fost administrate zilnic suplimente de Omega 3. Rezultatul e sec :  consumul cotidian de suplimente de omega 3 nu reduce rata mortalitatii.

Poti sa incepi dieta Omega acum.

Anuntul vine dupa ani intregi in care persoanele cu risc cardiac s-au bazat pe suplimentele de Omega 3 in speranta ca ii vor ajuta sa traiasca mai mult. Seriile de teste clinice precedente sustineau ca aceste suplimente pot diminua riscurile cardiovasculare la persoanele care sufera de insuficienta cardiac? si avusesera deja un infarct.

Experimentul a fost realizat in Italia pe 12.513 voluntari. Nu renuntati insa la suplimentele de Omega 3. Parul si pielea se mentin sanatoase si cu ajutorul acizilor grasi prezenti in Omega 3, acizi care ajuta si la reducerea tensiunii si a colesterolului sau previn aparitia artritei.

In caz ca nu stiati, Omega 3 vindeca si depresia.

 

Tags:
Omega 3
inutile pentru cei cu risc cardiac
Omega 3 vindeca depresia
Omega 3
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare