Daca esti in cautarea unor retete energizante si aromate, orezul cu
naut si coaja rasa de lamaie e o alegere buna. Nu se face greu, contine proteina completa si nu creeaza probleme de digestie.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- o conserva de naut;
- 2-3 linguri de ulei de masline;
- o ceapa;
- 3 catei de usturoi;
- un morcov;
- un ardei gras tocat marunt;
- o lingurita si jumatate de coaja rasa de lamaie;
- o lingurita rasa de sare;
- 2 linguri de migdale prajite si maruntite, pentru ornat;
- o legatura de patrunjel tocat marunt.
Mod de preparare:
1. Pune intr-o tigaie de teflon uleiul si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa si usturoiul, fara sa le prajesti, apoi ardeiul gras tocat marunt, morcovul, 2 linguri de apa si orezul. Amesteca-le pret de 1-2 minute cat sa se prajeasca putin orezul, dupa care adauga 2 cani de apa, coaja rasa de lamaie si sarea. Acopera-le si lasa-le sa fiarba pana orezul incepe sa se inmoaie.
2. Adauga nautul fiert de la conserva, dupa ce l-ai scurs si clatit in prealabil, si lasa ingredientele sa mai fiarba cateva minute.
3. La sfarsit, adauga patrunjelul si migdalele.
Pofta buna!
Sursa foto: berkeleywellness.com