Orez basmati cu naut si coaja rasa de lamaie

Daca esti in cautarea unor retete energizante si aromate, orezul cu naut si coaja rasa de lamaie e o alegere buna. Nu se face greu, contine proteina completa si nu creeaza probleme de digestie.
 
Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
- o conserva de naut;
 
- 2-3 linguri de ulei de masline;
 
- o ceapa;
 
- 3 catei de usturoi;
 
- un morcov;
 
- un ardei gras tocat marunt;
 
- o lingurita si jumatate de coaja rasa de lamaie;
 
- o lingurita rasa de sare;
 
- 2 linguri de migdale prajite si maruntite, pentru ornat;
 
- o legatura de patrunjel tocat marunt.
 
Mod de preparare:
 
1. Pune intr-o tigaie de teflon uleiul si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa si usturoiul, fara sa le prajesti, apoi ardeiul gras tocat marunt, morcovul, 2 linguri de apa si orezul. Amesteca-le pret de 1-2 minute cat sa se prajeasca putin orezul, dupa care adauga 2 cani de apa, coaja rasa de lamaie si sarea. Acopera-le si lasa-le sa fiarba pana orezul incepe sa se inmoaie.
 
2. Adauga nautul fiert de la conserva, dupa ce l-ai scurs si clatit in prealabil, si lasa ingredientele sa mai fiarba cateva minute. 
 
3. La sfarsit, adauga patrunjelul si migdalele.
 
 
 
Pofta buna!

 
Sursa foto: berkeleywellness.com
 
Tags:
retete post
orez basmati cu naut
orez cu naut
orez coaja de lamaie
retete fara carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare