Orez colorat de primavara

 Ingrediente:


-600 ml apa cu sare
-sare
-300 grame de orez fiert
-1 fir de ceapa verde,
-1 catel de usturoi,
-100 grame de mazare pastai, tanara, foarte frageda,
-1 dovleac mic (de aproximativ 100 de grame),
-2 rosii,
-2 linguri ulei de masline,
-piper macinat,
-nucsoara rasa,
-1 legatura de patrunjel tocat marunt,
-sare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mod de preparare:


Se da in clocot apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe acoperit preat de 20 de minute, pana cand devine moale, astfel incat boabele sa nu se lipeasca intre ele. Se curata ceapa verde, se spala si se toaca marunt cu tot cu frunzele verzi.

 

Se curata usturoiul si se piseaza. Se spala mazarea si dovleacul si li se taie capetele. Se taie dovleacul in fasii cu grosimea unui bat de chibrit, in timp ce pulpa se taie in cubulete.

 

Se prajeste ceapa verde, usturoiul, mazarea si dovleacul in ulei, la foc mediu timp de 3 minute, amestecand continuu. Se adauga rosiile si se fierb la foc mic timp de 3 minute.

 

Se adauga orezul fiert peste legume si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga patrunjelul tocat si se serveste.

 

Informatii nutritive:

O portie are: 430 kcal, 8 grame de proteine, 15 grame de grasimi, 62 de grame de carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
orez
rosii
mazare
apa
ceapa verde
usturoi
mazare
dovleac
ulei de masline
patrunjel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare