Orez cu banane prajite: rapid si delicios

Orezul cu banane prajite este o reteta care se face destul de des in Spania, dar si in tarile sud-americane. Pentru aceasta reteta ai nevoie doar de cateva ingrediente: banane, ulei, orez si usturoi.
 
Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
- 2-3 banane;
 
- o cana de orez cu bobul rotund;
 
- 4 catei de usturoi;
 
- ulei masline;
 
- sare.
 
 
Mod de preparare:
 
1. Pune un vas pe foc cu 2-3 linguri de ulei. Dupa ce se incinge, adauga cateii de usturoi intregi si rumeneste-i putin. Dupa ce au inceput sa se inmoaie si sa se rumeneasca, adauga 3 cani de apa, putina sare si orezul. Lasa-le sa fiarba pana se face orezul.

2. Taie in lungime bananele. Intr-o tigaie separat, pune 1-2 linguri de ulei si prajeste feliile de banane. Bananele pot fi prajite si intr-o lingurita de unt.
 
3. Consuma orezul cu bananele pe deasupra. 

4. Acest fel de mancare merge foarte bine cu o salata verde.
 
 
Pofta buna!
 
 
Tags:
orez cu banane
orez banane prajite
banane prajite
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare