Orez cu porc si legume

Am fost inspirat de celebrarea de zilele trecute a noului an chinezesc asa ca am hotarat sa va pregatesc ceva in ton cu evenimentul: orez cu porc si legume. Nu este chiar o reteta chinezeasca, ci una adaptata gusturilor noastre. Voi insa puteti sa dati frau liber imaginatiei si sa o condimentati cum doriti.
 


Ingrediente orez cu porc si legume


100 g carne slaba de porc
200 g orez
100 g fasole verde congelata
1 morcov
1 lingurita de otet balsamic
1 lingurita de ulei de susan
1 lingurita de seminte de susan
1 lingurita de zahar brun
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
Un varf de lingurita de ghimbir praf
Putina zeama de lamaie
Sare si piper

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mod de preparare orez cu porc si legume




Carnea o taiem fasii si o condimentam cu sare, piper, otet balsamic, ulei de susan, ghimbir si zahar brun. O lasam la frigider pentru doua oare sa se intrepatrunda aromele. Fierbem orezul in apa cu sare. Fasolea verde la fel. Morcovul il tcuratam si il taiem bastonase. Morcovul si carnea le punem la prajit in putin ulei vegetal pentru 5-6 minute, avand grija sa se gateasca uniform. Servim orezul cu fasolea verde deasupra si carnea cu morcovi, toate stropite cu putina zeama de lamaie.

100 g orez cu porc si legume contin: 286 g calorii, 8,9 g proteine, 1,3 g lipide si 25 g carbohidrati

Pofta buna!




 

Tags:
orez
porc
legume
fasole
morcovi
ulei de susan
seminte de susan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare