Orez cu sunca si mazare

Pentru patru portii aveti nevoie de: 2 felii subtiri de sunca (gatita), 3 lingurite cu ulei de masline, 100 grame de orez, 2 legaturi de mazare (verde congelata), 2 pahare cu supa de vita, 1 pahar cu vin alb, ½ de legatura de patrunjel, sare si piper. Mai bine uitati-va prin frigider ca sa va asugurati ca aveti toate cele necesare, daca nu va trebui sa faceti un drum pana la piata.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu, nu va faceti griji nu va pun sa gatiti ceva dificil. Pregatirea retetei va va “fura”  40 de minute din timpul vostru liber. Gata, aveti toate ingredientele necesare? Atunci sa trecem la instructiunile de pregatire. Astfel, taiati sunca in felii subtiri. Puneti uleiul intr-o tigaie si lasati-l sa se incinga. Apoi aruncati in tigaie sunca si lasati-o sa se prajeasca pana cand usor-usor capata o culoare maronie. Dupa care adaugati mazarea si amestecati bine. Intr-un alt vas incalziti supa de vita.

 

Bun, ati facut si asta. Apoi adaugati orezul peste amestecul din tigaie. Stingeti orezul cu un pic de vin alb si amestecati bine. Miroase bine, nu? Dar, abtineti-va ca mai aveti cateva de adaugat. Stropiti orezul cu supa de vita, presarati sare si piper pentru un plus de savoare. Lasati vasul acoperit la foc mic timp de 18 minute. Eh, haideti ca va dau voi sa gustati un pic. Deci, cum e? Apoi tocati patrunjelul si adaugati peste orez din belsug.

 

Si voila orezul. Sa aveti pofta!
 

Tags:
orez
sunca
mazare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare