Orez din conopida

Carbohidratii sunt cei care ne umplu de energie si din aceasta cauza ne simtim adesea inclinati sa ii mancam. Obisnuinta este atat de mare incat alegem carbohidrati chiar si cand corpul nu are cu adevarat nevoie de ei. 

Mai jos va voi prezenta o reteta care ne ajuta sa trecem peste acest impediment: cum sa facem orez din conopida. Spre deosebire de orez, un aliment care ingrasa, conopida este foarte slaba in calorii si plina de nutrienti. O portie de conopida are 25 de calorii in timp ce o portie de orez brun are 218 calorii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ingrediente de care avem nevoie

1 conopida mica (pentru 4 portii)

1-2 linguri de ulei de masline 

sare

 

Cum se prepara

Punem conopida, pe rand, intr-un blendar si o maruntim pana cand ajunge asemanatoare orezului.

La un foc moderat incalzim uleiul de masline intr-o tigaie. Punem deasupra bucatelele de conopida. Tigaia nu trebuie sa fie foarte incarcata, daca este necesar mai bine punem in mai multe transe. Punem sare si amestecam adesea. Tinem pe foc conopida intre 5 si 8 minute. Vrem sa devina mai moale, insa nu sa se prajeasca.

Se mananca imediat sau se poate pastra pentru mai tarziu.

 

Sursa: health.com

Tags:
conopida
carbohidrati
calorii
orez
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare