Orez prajit cu ou si legume
Daca ati fost pe la restaurantul indian sau chinezesc si v-ati intrebat de ce e orezul asa de bun, raspunsul e simplu: este prajit. Azi va recomandam orez prajit cu ou si legume. Este delicios si usor de preparat.
Ingrediente:
- o cana si jumatate de orez;
- 2 oua;
- 2 morcovi tocati cubulete mici;
- 1 ceapa;
- 3-4 catei de usturoi tocati marunt;
- putin ghimbir pisat (optional);
- 1 ardei gras tocat marunt;
- mazare si fasole verde congelata, cata va place;
- ulei de masline;
- 1-2 linguri sos de soia.
- patrunjel;
- putin turmeric pentru culoare (optional).
Mod de preparare:
1. Fierbeti orezul al dente si lasati-l sa se raceasca bine. Dupa racire amestecati-l cu o lingura de ulei de masline.
2. Puneti intr-o tigaie uleiul de masline si dupa ce se incinge adaugati ceapa cu morcovul, ghimbirul, usturoiul, mazarea si ardeiul rosu. Lasati-le sa se caleasca vreo cateva minute. Adaugati o jumatate de lingurita de turmeric.
3. Faceti un fel de gaura intre legume si aruncati acolo ouale batute bine, amestecati-le pana incepe sa se faca, dupa care incorporati-le cu toate celelalte ingrediente.
4. Adaugati orezul si amestecati-l cu legumele. Amestecati in continuu ca sa nu se lipeasca.
5. Adaugati 1-2 linguri de sos de soia, in functie de cum va place. Sare s-ar putea sa nu mai fie nevoie, avand in vedere ca sosul de soia este destul de sarat.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
6. Ornati cu patrunjel.
Pofta buna!