Orez prajit cu porumb, ardei iute si chimen

Orezul poate fi preparat in tot felul de combinatii si este un aliment care confera o senzatie de satietate pentru multe ore dupa masa. Daca il combini cu legume si il consumi ca fel principal, fara paine, impreuna cu o salata de verdeturi, nu trebuie sa iti faci griji pentru silueta ta.
 
Cum se prepara orezul prajit cu porumb, ardei iute si chimen?
 
Ingrediente:
 
- o cana orez cu bob lung;
 
- 3 linguri ulei;
 
- o conserva de rosii cuburi in suc propriu;
 
- o ceasca de porumb;
 
- un ardei iute tocat mic;
 
- un ardei gras verde;
 
- o jumatate de lingurita pudra de chimen;
 
- 2 linguri suc de lamaie verde;
 
- o legatura patrunjel.
 
 
Mod de preparare:
 
1. Pune uleiul la incins, adauga orezul si amesteca in continuu 3-4 minute. Adauga ardeiul gras, porumbul si ardeiul iute. Soteaza-le pentru 2 minute, apoi adauga pudra de chimen, sarea, piperul si rosiile. Dupa 3-4 minute adauga o cana de apa si lasa toate ingredientele sa fiarba pana cand orezul este gata si apa s-a evaporat. 
 
2. La sfarsit, cand opresti focul, adauga sucul de lamaie si patrunjelul tocat fin.
 
3. Consuma orezul ca fel principal cu o salata verde.
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto si reteta: manjulaskitchen.com
 
Tags:
orez prajit
orez cu legume
chimen
orez picant
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare