Orez prajit

Ingrediente:

500g orez fiert, rece
1 lingura ulei de canola sau ulei de masline
155g bacon slab sau sunca slaba, maruntita sau
185g carne slaba de porc sau pui
125g creveti, carne de homar sau carne de crab
125g ciuperci
60g mazare cruda, proaspata sau inghetata
2 lingura ceapa de iarna, maruntita
2 oua
1 lingura sos de soia cu o cantitatea de sodiu redusa
1 cutie de 125g de porumb
2 tulpini de telina, tocate marunt
1 ardei gras, rosu sau verde, maruntit
60g arahide, nesarate

Mod de preparare:

1. Bateti ouale si puneti-le deoparte.
2. Taiati in bucati, maruntiti sau feliati legumele.
3. Intr-o cratita mare, incalziti uleiul. Adaugati baconul (sau alta carne pe care o folositi), prajiti repede apoi adaugati orezul.
4. Adaugati toate ingredientele inafara de oua si sosul de soia. Amestecati incotinuu.
5. Faceti un loc in mijlocul orezului, dati orezul pe margini, si prajiti ouale in mijloc. Dupa ce s-au prajit, amestecati bine ouale in compozitie.
6. La sfarsit, adaugati sosul de soia. Aveti grija sa nu tineti cratita pe foc prea mult, legumele ar sa fie doar un pic crocante.

Aceasta reteta este pentru 6 portii.

Pofta buna!
Tags:
orez
bacon. carne de porc
creveti
ciuperci
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare