Orez prajit
500g orez fiert, rece
1 lingura ulei de canola sau ulei de masline
155g bacon slab sau sunca slaba, maruntita sau
185g carne slaba de porc sau pui
125g creveti, carne de homar sau carne de crab
125g ciuperci
60g mazare cruda, proaspata sau inghetata
2 lingura ceapa de iarna, maruntita
2 oua
1 lingura sos de soia cu o cantitatea de sodiu redusa
1 cutie de 125g de porumb
2 tulpini de telina, tocate marunt
1 ardei gras, rosu sau verde, maruntit
60g arahide, nesarate
Mod de preparare:
1. Bateti ouale si puneti-le deoparte.
2. Taiati in bucati, maruntiti sau feliati legumele.
3. Intr-o cratita mare, incalziti uleiul. Adaugati baconul (sau alta carne pe care o folositi), prajiti repede apoi adaugati orezul.
4. Adaugati toate ingredientele inafara de oua si sosul de soia. Amestecati incotinuu.
5. Faceti un loc in mijlocul orezului, dati orezul pe margini, si prajiti ouale in mijloc. Dupa ce s-au prajit, amestecati bine ouale in compozitie.
6. La sfarsit, adaugati sosul de soia. Aveti grija sa nu tineti cratita pe foc prea mult, legumele ar sa fie doar un pic crocante.
Aceasta reteta este pentru 6 portii.
Pofta buna!