Oricine poate slabi 1 kg pe zi daca consuma rosiile si castravetii in acest mod

Diete clasice 21.05.2018 dietetik
De ce sa nu incerci si tu o dieta usoara cu banalele rosii si castraveti ce se gasesc peste tot in jur si inca la preturi destul de accesibile? Atunci cand nu stii ce dieta sa alegi in functie de organismul tau, poti apela oricand la o dieta pe baza de rosii si castraveti intrucat se potriveste oricui. Nu exista riscuri pentru sanatate sau silueta, slabirea ar fi sanatoasa chiar daca poti slabi aproape 1 kilogram pe zi, iar daca continui sa consumi aceste legume regulat, nu vor reveni kilogramele date jos. Inainte de sezonul estival, toata lumea vrea sa arate bine, dar pentru asta trebuie sa scapam de surplusul de kilograme acumulat pe timpul iernii. 
 
Exista tot felul de combinatii de legume, dar parca nimic nu se compara cu combinatia clasica de rosii si castraveti. Din nefericire, exista cateva controverse si aici si asta pentru ca unii cred ca este o combinatie nefericita si asta din cauza timpilor diferiti de digerare, iar altii spera sa slabeasca uimitor combinand aceste legume in cele mai proaste combinatii. Aici ma refer la branza grasa, prajeli, bacon sau sunca, dressinguri si sosuri grase, muraturi, cascaval. O salata care se vrea a fi light ajunge sa fie la fel de consistenta sau chiar mai consistenta decat o masa copioasa pe baza de carne. Nu mai spun cat de ingreunata ar fi digestia!
 

De ce ne plac rosiile si castravetii pentru slabire?

 

In primul rand sunt niste legume accesibile si ne putem aproviziona cu cantitati mari ca sa avem in permanenta in casa. Vom putea sa preparam atat salate simple cat si diverse mancaruri light. Cu cat avem mai mult din fiecare leguma cu atat mai bine.
 
Lasand faptul ca au preturi accesibile, rosiile si castravetii sunt de departe cele mai bune legume pentru slabit si asta pentru ca se potrivesc in toate combinatiile alimentare. Ambele contin vitamine, minerale, antioxidanti puternici, proteine vegetale, fibre, 90% apa si insumeaza un numar atat de mic de calorii incat nici nu are rost sa-l luam in seama.
 
 
Pentru ca intr-o dieta de slabire conteaza mai mult numarul de calorii decat alimentele consumate, dieta de fata este una hipocalorica asa cum se recomanda, asta insemnand ca putem “abuza” de cele 2 legume mentionate.
 
 
Un alt aspect important de mentionat este ca rosiile contin si o substanta numita grelina ce potoleste poftele excesive de mancare, iar castravetii sunt atat de fresh incat iti potolesc imediat stomacul. Daca rosiile sunt mai consistente si nu trebuie sa consumam prea multe, castravetii ne permit mancaruri cat mai racoritoare si anume sandvisuri raw vegane doar din castraveti si unele ingrediente sanatoase, sos tzatziki si ape infuzate.
 
 

Cum consumam rosiile si castravetii pentru slabire?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O dieta bazata pe consumul de castraveti si rosii tine cam 10-14 zile, dar o poti tine si mai mult, intrucat nu prezinta riscuri pentru sanatate. In tot acest interval nu va trebui sa consumi strict salate din castraveti si rosii, asa ca nu te speria. Doar in cazul in care vrei rezultate intr-un timp cat mai scurt poti consuma cate salate de acest gen doresti, dar nu mai mult de 5-7 zile
 
 
Cu o dieta bazata pe rosii si castraveti poti slabi pana la 1 kilogram pe zi si este perfecta pentru sezonul cald. Aceasta dieta este mereu o alegere buna atunci cand nu stim ce dieta de slabire sa alegem si o putem tine fara riscuri. Noua ne place dieta pentru ca este accesibila si pentru ca nu exista un meniu strict prestabilit. Spuneam si anterior ca depinde de tine daca vrei sa consumi pentru cateva zile doar salate crude si proaspete sau poate vrei un meniu zilnic mai complex. Iata un exemplu dupa care te poti inspira:
 
Micul dejun – paine prajita din cereale integrale cu 2-3 linguri de branza de vaci, 1-2 bucati de sunca slaba si rondele de castraveti, rosii si patrunjel si 1 smoothie din fructe si legume
Gustare – castraveti si rosii coapte cu pesmet
Pranz – supa crema de rosii si seminte si o salata de castraveti cu rosii si sos tzatziki
Gustare – salata din rosii si castraveti cu mult patrunjel sau sandvisuri raw vegane din cele 2 legume
Cina – salata de rosii, castraveti, branza feta, seminte de quinoa, patrunjel
 

 

Tags:
1 kg pe zi
consuma rosii si castraveti
oricine poate slabi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare