Pacalirea metabolismului ca sa nu acumulezi caloriile din mancaruri

Nu te descuraja gandindu-te ca daca ai depasit de mult tare varsta de 20 de ani, nu mai este nicio sansa sa slabesti usor si sa te mentii. Nici nu este cazul sa ravnesti la persoanele care isi pemrit sa manance orice fara sa se ingrase si chiar sa iasa in evidenta printr-o silueta cat se poate de subtire. Te poti bucura si tu de un metabolism alert daca “il dai” dupa nevoile tale. Nu stiu daca ai avut timp sa te gandesti la acest aspect, dar cu cat avansam in varsta si nevoile organismului se schimba. Ce tinea in tinerete se poate sa nu mai tina acum si asta pentru ca nu esti atent la nevoile si la semnele pe care ti le da corpul tau. Orice metabolism poate fi resetat la orice varsta fara efecte secundare, dar pentru asta trebuie sa-ti doresti cu adevarat o schimbare. Resetarea metabolismului nu presupune sa tii o anumita dieta, ci sa-l stimulezi cu unele trucuri despre care se spune ca nu dau gres niciodata. Vrem sa-ti aratam in cadrul acestui articol cum poate fi “pacalit” orice tip de metabolism.
 
Secretul este sa faci saptamanal cate ceva pentru metabolism sau macar o data pe luna. Asa te asiguri ca nu va incetini atunci consumi mese mai consistente sau la ore mai tarzii. Sfaturile pe care ti le vom dezvalui sunt valabile la orice varsta si nu ramane decat sa alegi ce crezi ca se potriveste cu stilul tau de viata. Iata ce poti face:
 
1.Alege o zi pe saptamana sau chiar doua, de preferat 1 weekend pe luna sau pe saptamana in care sa consumi doar lichide si supe de zarzavaturi. Vei elimina toxinele la fel ca in perioadele de post cand mananci mai putin si mai sanatos, iar metabolismul va fi accelerat.
 
2.Consuma cate un pahar cu apa rece, plata minerala cu zeama de lamaie la 2-3 ore. Poti inlocui cu ape aromatizate sau cu smoothieuri.
 
 
 
3.Salatele verzi sau salatele simple din putine ingrediente nu trebuie sa lipseasca de la nici o masa.
 
4.Consuma condimente precum piper cayene, piper alb, piper negru, fulgi de chilli, turmeric sau curcuma, boia iute, curry, ardei iute fara samburi si uscat. De asemenea, adauga la fiecare mancare tot felul de ierburi aromatice uscate sau proaspete.
 
5.Carnea nu se consuma in fiecare zi, ci de 2-3 ori pe saptamana fie ca este slaba si gatita corect, adica la grill, la cuptor sau se fierbe. Atunci cand o consumi sa fie cu o portie enorma de salata verde.
 
6.Consuma la cina salate simple sau supe de zarzavaturi, macar din 2 in 2 zile.
 
 
7.Metabolismul este stimulat daca consumi regulat grasimi sanatoase si proteine vegetale sau de origine animala. Poti alege peste fara spini, fructe de mare, masline, avocado, piept de curcan, piept de pui, nuci romanesti, migdale, tofu, fasole rosie, etc.
 
8.Fiecare masa pe care o consumi sa fie cat se poate de colorata. Nu doar ca va fi placuta ochiului, dar va fi si plina cu toti nutrientii pretiosi de care are nevoie organismul.
 
9.Consuma mai des alimente crude decat gatite la surse de foc. Vei obtine rezultate mai bune mai bune in ceea ce priveste slabbirea si mentinerea.
 
10.Incepe ziua alergand pe loc in casa timp de 3 minute. Nu este nevoie sa alergi in parc pentru ca vei obtine aproape aceleasi beneficii. 
 
 
11.Inainte de culcare cu jumatate de ora stai in pozitie de flotare timp de 60 de secunde si mentine pozitia fara flexari. Vei lucra toate grupele musculare cu ajutorul unui exercitiu static, vei elimina toxinele si vei intari muschii, asta insemand accelerarea metabolismului.
 
Dupa cum se poate observa, nu sunt reguli greu de pus in practica. Poti alege cateva dintre ele si te vei bucura de rezultate minunate care se vor mentine o lunga perioada de timp. In cazul in care nu stii ce este potrivit pentru tine si organismul tau, le poti pune in practica pe toate si asa descoperi care dau cele mai rapide rezultate. Spunem acest lucru tocmai pentru ca organismul fiecaruia este diferit si reactioneaza in moduri diferite.
 

 

Tags:
nu acumulezi calorii
calorii
pacalirea metabolismului
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare