Paine cu patrunjel si usturoi

Eu m-am gandit asa. Friptura de miel, drob si un bors stie toata lumea sa faca. Dar paine cu patrunjel si usturoi, nu! Pot sa va spun ca anul trecut, de Paste, cand am umplut masa cu bunatati, langa care am adus si paine cu patrunjel si usturoi, aproape ca nu a mai mancat nimeni, nimic altceva. Anul acesta am decis sa fac portie duba. Painea cu patrunjel si usturoi merge de minune cu mancarurile traditionale de Paste, si da mesei un are cu adevarat special. Merita sa incercati, mai ales ca nu este deloc complicat si seamana, in buna masura, cu un fel de joaca. Sa va mai spun ca painea se poate coace perfect si in masina de paine.

         

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingredientele sunt pentru trei painici, dar le putei multipica foarte usor pentru cati meseni o sa aveti.

Ca sa faci paine cu patrunjel si usturoi ai nevoie de 500 de grame de faina integrala (daca gasesti), 7 grame de drojdie uscata, o lingurita rasa de sare si una cu varf de zahar, o lingura cu ulei, doua linguri cu seminte de susan. Pentru “umplutura” ai nevoie de o legatura de patrunjel proaspat, patru-sase catei de usturoi, o lingura de ulei, sare.

 

Pune faina intr-un vas, adauga sarea, drojdia uscata si zaharul. Amesteca totul foarte bine. Adauga si semintele de susan si amesteca din nou. Pune peste toate acestea apa calda incet, in timp ce amesteci si aduni aluatul. La ingredientele din reteta merge circa o cana si ceva de apa. Adauga si uleiul. Aluatul trebuie sa fie mai dens. Framanta compozitia circa 15 minute pana ce coca devine elastica si se dezlipeste complet de pe mana. Daca ai probleme, si aluatul se lipeste, foloseste putin ulei.

 

Lasa coca la crescut intr-un loc cald circa 30 de minute. In timplu acesta piseaza usturoiul  bine dupa ce ai adaugat un praf de sare. Adauga o lingura de ulei si amesteca bine pasta de usturoi. Toaca patrunjelul si adauga-l peste usturoi.

Intinde trei foi din aluatul de paine, dupa ce a crescut frumos. Unge foile cu pasta de usturoi si ruleaza-le. Lasa-le sa sta in tava, in care vor fi coapte, tava pe care ai unsa-o cu putin ulei, pe hartie de copt, acoperite cu o folie de plastic, alte 30 de minute, pana isi dubleaza volumul. Coace painicile in cuptorul bine incins, la foc moale, circa 20-30 de minute, pana ce devin aurii si coaja ferma la aingere.

Astept sa-mi spuneti reactiile mesenilor, dupa ce vor fi tratati cu paine cu patrunjel si usturoi! 

Tags:
paina cu usturoi
patrunjel
paine de casa
faina
drojdie
masa de Paste
retete de post
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
5 Comentarii
  • Mihaela
    1. Mihaela 21.04.2011 12:25

    Suna bine, si as vrea sa incerc si eu. Am o intrebare: de ce trebuie zahar la paine? Pentru gust sau are alt rol?

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 21.04.2011 12:30

    si pentru gust si pentru a ajuta drojdia sa faca painea sa creasca. deci, da, are dublu rol! sa-mi spui cum ti-a iesit painica! sarbatori cu bine!

  • Mihaela
    3. Mihaela 02.05.2011 12:29

    Painica a iesit buna, dar n-a prea crescut. Data viitoare o sa incerc cu mai putina faina.

  • ionelia
    4. ionelia 15.11.2011 18:31

    am facut si eu painica de 2 ori intr-o zi,asa mult mi-a placut,a 3-a oara am pregatit-o ptr o prietena si familia ei,tar e mult le-a placut.multumim ptr retete,mereu pretesc ceva de pe acest site

  • Adri
    5. Adri 11.08.2012 19:37

    am facut painea si a crescut frumos,dar am framantat-o mai mult,20-25 min si am mai pus putin ulei la framantat, pentru elasticitatea aluatului,e f.f.buna,multumesc!!!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare