Paine de carne cu fistic

Painea de carne cu fistic este o reteta frantuzeasca autentica, usoara si gustoasa. Este ideala carnea rosie, pentru ca se preteaza foarte bine la aceasta combinatie.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci paine de carne cu fistic ai nevoie de 500 de grame de carne rosie, macra, 80 de grame de parmezan, 100-150 de grame de fistic nesarat, crud, trei felii de paine inmuiata in lapte, un ou, sare si mult piper. Iti mai trebuie verdeata proaspata, un catel de usturoi si o lingurita de cimbru uscat.

Toaca carnea. Adauga paine inmuiata in lapte, dar bine stoarsa, sare si piper mult. Pune verdeata si usturoiul pisat. Adauga cimbru si oul. Amesteca foarte bine. Carnea trebuie framantata cateva minute, pentru ca toate ingredientele sa se amestece bine. Adauga parmezanul si fisticul intreg sau macinat mare. amesteca din nou.

Pune  carnea intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si coace painea de carne cu fistic la foc moale, in cuptorul bine incins pentru circa 45 de minute.

Taie painea de carne cu fistic in felii, dupa ce s-a racorit bine. Serveste feliile de carne cu sos de rosii proaspat sau cu orice fel de sos vrei. Painea de carne cu fistic este buna si rece si calda.

Poti sa inlocuiesti fisticul cu nuca sau cu seminte de susan, dar este foarte buna si cu seminte de dovleac sau bucatele de nuca de cocos ori migdale.

Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii, o portie avand circa 250 de calorii.

Tags:
Paine de carne cu fistic
carne de vita
fistic
cozonac de carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare