Painea alba ne imbolnaveste de inima

Ca si cum ne-ar rade in nas noua, acelora care incercam sa ducem o viata sanatoasa si stam in fata rafturilor minute-n sir, doar-doar pentru a nu pleca acasa cu frica-n san ca am cumparat un produs procesat.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fie ca este vorba de un obicei, greu de invins, si trebuie sa-mi dati dreptate ca nu este usor ca peste noapte sa-ti schimbi niste obiceiuri pe care le-ai deprins de mic, ca supa pare mai gustoasa cu paine alba doar pentru ca am mai gustat din ea, in timp ce salata de castraveti oricat ar fi de revigoranta tot nu este buna cu paine neagra alaturi, ori pur si simplu de neincrederea in spusele nutritionistilor, cum ca painea neagra este mult mai sanatoasa, caci aduce nutrienti atat din miezul cat si din coaja bobului, putini sunt tentati sa dea painea alba pe cea neagra. Am renuntat la pledoaria pentru painea alba cu ceva timp in urma, lucru de care sunt mandra. 

 

Si pentru ca strigatele nutritionistilor erau auzite doar de putini dintre noi, iacata ca acum, expertii din Italia au venit cu o concluzie nalucitoare: painea alba provoaca boli de inima. Prima reactie a mea a fost una de ingrijoarare, am incercat sa calculez numarul anilor in care am comis eroarea de a servi mesele cu paine alba si, credeti-ma au fost cativa. Refuzul aproape copilaresc, de-al meu de a nu manca paine neagra pana acum ceva timp in urma, s-a datorat exclusiv culorii ce nu-mi transmitea nimic bun.

 

Insa, sa revenim la spusele expertilor din Italia. In urma unui studiu, realizat pe 48.000 de subiecti, de-a lungul a opt ani, s-a constat ca, subiectii care au servit paine alba sufereau de boli de inima. 65% dintre barbatii, care au servit carbohidrati nesanatosi, se plangeau de probleme ale inimii.

 

Din pacate, femeile care consumasera cantitati uriase de carbohidrati nocivi aveau un risc dublu de a dezvolta boli de inima, comparativ cu acele femei care au servit cantitati mici, de carbohidrati nesanatosi.

 

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu in veci nu voi mai comite eroarea de a ma gandi la paine alba, daramite sa-mi potolesc papilele gustative cu ea.

Tags:
carbohidrati nesanatosi
faina procesata
paine alba
boli de inima
paine neagra
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare