Painici de casa cu lapte

Ingrediente:

  • 140ml apa calda
  • 140ml lapte cald
  • 2 lingurite de sare (masina de paine are o lingurita de plastic speciala cu 2 capete –unul mic si unul mare – la sare folosim capatul mic)
  • jumatate de lingura zahar (vorbesc din nou despre lingura de plastic (partea mai mare) de la masina de paine)
  • 450gr faina alba
  • un pliculet drojdie uscata (7gr)

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ingredientele se pun in cuva aparatului de paine in ordinea in care sunt scrise mai sus. Setam aparatul pentr programul de framantare si dospit (fara coacere) si il pornim. In functie de aparat, etapa aceasta dureaza cam o ora si jumatate. Aluatul o sa creasca tare frumos pentru ca masina il si incalzeste usor si plus ca nu intra curenti de aer pe acolo.

 

 

Scoatem aluatul si il impartim in 8 bucati. Le dam o forma ovala fara sa framantam. Aranjam bucatile de aluat intr-o tava, pe hartie de copt si mai lasam la crescut inca 30 minute. Apoi le ungem cu lapte si le dam la cuptor tot pentru 30 minute. De data aceasta eu am presarat deasupra sare aromata.

In cuptor, odata cu chiflele, punem si un vas mic de apa. Habar n-am de ce. Asa am vazut si eu pe la altii. :)

 

S-aveti pofta!

 

 

Tags:
paine cu lapte
paine de casa
faina
lapte
apa
zahar
sare
drojdie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare