Pandispanul, prajitura care nu ingrasa

Minunata prajitura este pandispanul. Este prajitura ideala din foarte multe motive, dar fundamental este faptul ca o felie de pandispan, preparat dupa reteta clasica, nu are mai mult de 60 de calorii. Pandispanul este prajitura perfecta in perioada de Craciun, nu doar pentru aroma lui (de vanile, cacao sau scotisoara), dar si pentru faptul ca este perfect ca prajitura in sine, dar si ca baza pentru alte preparate.

Pandispanul, aliatul tau pentru silueta

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O felie de pandispan are la fel de multe calorii ca si o felie de paine integrala, ceea ce o face un desert perfect in curele de slabire si nu numai, sustine Cuisine AZ Minceur. Marele avantaj este faptul ca acesta nu contine niciun strop de grasime. Spre comparatie, o tableta de ciocolata (intreaga) are undeva pe la 450 de calorii. In plus se preteaza perfect pentru cele mai variate arome. Este savuros cand miroase a vanile, vesel cand are scotisoara, copilaresc cand este facut cu pudra de cacao, simandicos cand miroase a coaja de lamaie sau a ghimbir, elegant si rafinat cand are razatura de portocala.

Bogat in proteine (din oua), pandispanul este o prajitura sanatoasa. Cantitatea de zahar este minima. In plus, prajitura nu pierde nimic la capitolul gust si aspect daca jumatate din faina este integrala. Toate aceste beneficii (inclusiv numarul foarte mic de calorii) se gasesc doar in preparatele facute in casa. Pandispanul din comert, cel fabricat pe scara industriala, este plin de aditivi si chimicale care il transforma intr-o paine grasa, prea dulce, si lipsita de delicatetea prajiturii facute in casa.  

Transformarea pandispanului

Pe langa diferite arome pandispanul se asociaza perfect cu fructele. O felie de ananas, o felie de pandispan, doua lingurite de iaurt simpu, cateva fructe de padure, totul pudrat cu putina scortisoara. Combina ananasul cu kiwi. Poti pune stafide, direct in aluatul de pandispan. Serveste feliile cu iaurt, in care ai adaugat putina coaja proaspata de lamaie. Decoreaza desertul cu o lingurita de miere de albine. Vei avea un desert rafinat, simplu, sanatos si fara probleme in ceea ce priveste caloriile.  

Adauga cacao si stafide in compozitie. Pune coaja de portocala. Serveste cu iaurt si cativa stropi de sirop de portocale sau alt sirop de fructe. Este perfect! Si nu are decat 100 de calorii in fiecare portie.  

 

Putine lucruri merg mai bine alaturi de o felie de pandispan decat o lingura de inghetata raw. Decoreaza cu putina miere si savureaza fara niciun fel de complexe.  

Tags:
pandispan
Craciun
prajituri
dieta fara grasimi
oua
proteine
calorii
miere de albine
scotisoara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • nusica
    1. nusica 23.06.2011 12:39

    Stiam cu apa fiarta,cum e bine,nu as vrea sa gresesc.Fara apa se poate?dar cu putin praf de copt?Va multumesc.As vrea sa incerc acest pandispan cu visine.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare