Pasca cu fructe de Paste

Pasca nu poate sa lipseasca de pe masa in Duminica Pastelui. O poti face cu aluat de cozonac, dar la fel de buna este si cu aluat simplu, nedospit. Pasca cu fructe, facuta dupa aceasta reteta da rezultate garantate.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci pasca cu fructe ai nevoie, pentru blat, de sase oua, 10 linguri cu zahar, 12 linguri cu ulei, un plic de praf de copt, arome (vanile), faina cat cuprinde. Pentru umplutura de braza ai nevoie de 500 de grame de branza de vaci bine scursa, doua linguri cu smantana grasa, sase linguri de zahar pudra, coaja de la o lamaie, trei oua intregi si trei galbenusuri. Pentru decor ai nevoie de fructe si un plic de jeleu.

Pregateste o forma rotunda cu pereti detasabili. Trebuie unsa cu grasime si imbracata in faina.

Amesteca ouale pentru blat cu zaharul, pana devin spumoase. Adauga un praf de sare, praful de copt si mirodeniile. Pune uleiul incet si amesteca bine. Adauga faina treptat pana cand aluatul devine ca o plastelina moale. Aseaza aluatul in tava cu mana. Pur si simplu modeleaza-l ridicand aluatul pe peretii tavii.

Umplutura se face amestecand branza de vaci, foarte bine scursa, cu zaharul. Poti sa folosesti mixerul la viteza mica. Adauga smantana si la final ouale. Amesteca galbenusurile cu ouale intregi si adauga-le treptat in crema de branza. Omogenizeaza bine. Pune coaja de lamaie si, daca vrei, pune si stafide, rehidratate inainte.

Pune crema de branza in gaoace de aluat. Coace pasca la foc moale, 40-50 de minute. Scoate pasca din tava dupe ce s-a racit bine. Aseaza deasupra bucatele de fructe: boabe de strugure, kiwi, ananas si portocale si imbraca-le in jeleu ca sa ramana frumoase si proaspete.

Aluatul este foarte bun a doua zi, cand pasca se poate taia toarte bine. Marele secret este ca branza sa fie bine scursa. Daca nu este bine scursa adauga in crema de branza o lingura de amidon. Nu-i nevoie de gris sau faina.  

Tags:
Pasca cu fructe
masa de Pasti
pasca
prajituri pentru Pasti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • gabi
    1. gabi 16.04.2012 15:12

    si cat de dietetica este aceasta ??????

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 16.04.2012 18:20

    Mult mai buna, si mult mai dietetica decat orice preparat gata cumparat. asta una, apoi a fosi (este) Pastele, asa ca, pentru ca nu suntem mai catolici decat Papa, meritam sa mancam si noi ceva bun, gustos si special pregatit. Nu te pune nimeni sa mananci toata pasca, o bucata mica este perfecta. apoi nu inteleg ce inseamna dietetic, pentru tine....

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare