Paste Bolognese vegane
Atunci cand vrem sa slabim stim ca nu trebuie sa ne atingem de paste. Iar asta pentru mine este o mare lovitura. Cum sa traiesc fara paste. Din fericire insa este doar unul din multele mituri false care ne incurca atata atunci cand este vorba despre slabire. Pot sa mananc paste si sa slabesc in acelasi timp.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Mai jos este o reteta de paste Bolognese care la 345 de calorii iti ofera 9 grame de fibre si 12 grame de proteine. Deci o alegere foarte buna.
Ingrediente de care ai nevoie
un sfert de cana de ulei de masline
o jumatate de ceapa taiata marunt
usturoi
o jumatate de cana de ciuperci taiate marunt
o jumatate de pachet de tempeh
sare si piper
o jumatate de dovlecel feliat
o vanata fara coaja taiata cubulete
un morcov taiat marunt
o lingura de patrunjel maruntit
o lingura de busuioc maruntit
sos de rosii
o lingurita de oregano
o lingurita de rozmarin
piper iute
Cum se prepara
Pregatesti pastele conform indicatiilor de pe pachet.
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si adauga usturoiul si ceapa pentru 5 minute.
Adauga ciupercile si tempeh. Adauga sare si piper dupa gust si amesteca.
Adauga dovlecelul, vanata, morcovul, patrunjelul si busuiocul. Se tin cam 10 minute, pana cand legumele se inmoaie.
Se adauga sosul de rosii si oregano, rozmarin si piper iute. Se mai lasa inca 5 minute.
Daca sosul este mult prea gros mai poti adauga vin sau apa si mai lasi un pic pe foc.
Din ingredientele de mai sus iti vor iesi 4 portii.