Paste carbonara

Pe cat sunt de usor de facut pe atat sunt de gustoase. Paste carbonara au un gust special dat de combinatia de paste, sunca usor afumata, vin alb si ceapa. Paste carbonara sunt o reteta legendara. Carbonara se poate face cu spaghete sau fettucine ori penne.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci paste carbonara ai nevoie de 300-400 de grame de paste, doua cepe albe, 200 de grame de sunca sau costita usor afumata, cinci oua, un pahar de vin alb, 200 de grame de parmezan, sare, piper, putin ulei.

Incepe prin a fierbe pastele conform instructiunilor. Apoi toaca marunt ceapa si caleste-o in putin ulei pana se caramelizeaza usor. Taie fasiute subtiri sunca caleste-o impreuna cu ceapa. cand s-au rumenit da totul deoparte.

Separat, intr-un castron bate doua oua intregi si trei galbenusuri, adauga parmezanul ras si vinul. Pune un praf de sare si piper. Cand ceapa si sunca s-au racorit bine, adauga-le in amestecul de oua si parmezan.

Scurge pastele si rastoarna-le peste sos. Amesteca si pune totul intr-o cratita unsa cu putin ulei si da-le la cuptor 15 minute la foc iute sa prinda culoare. Serveste pastele carbonara fierbinti cu putin parmezan si patrunjel proaspat presarat in plus pe deasupra.

Tags:
Paste carbonara
ceapa
paste
vin alb
sunca afumata
parmezan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare