Paste cu mazare si sos de hrean cu smantana

Suna putin ciudat, nu? Desi pare o combinatie nepotrivita la prima vedere, ea este foarte buna la gust.
 
Cum se prepara pastele cu mazare si sos de hrean cu smantana?
 
Ingrediente:
 
- 3 sferturi de punga de paste, de care iti plac;
 
- 200 grame de mazare congelata;
 
- o lingura ulei masline;
 
- un piept de pui fiert cu putina sare si taiat cuburi;
 
- o lingurita de hrean ras;
 
- 3 linguri de smantana pentru gatit;
 
- o jumatate lingurita zahar;
 
- putin suc lamaie sau otet;
 
- o legatura de patrunjel, tocata;
 
- sare si piper.
 
 
Mod de preparare:
 
1. Fierbe pastele al dente, cat scrie pe pachet. Adauga in timp ce fierb putina sare.
 
2. Cu 2-3 minute inainte ca pastele sa fie fierte, adauga mazarea in vasul in care fierb.
 
3. Amesteca intr-o cana hreanul cu smantana, zaharul, lamaia sau otetul si putina sare.
 
4. Scurge apa si pune pastele si mazarea intr-o tigaie de teflon cu uleiul de masline. Adauga peste ele bucatile de pui, amestecul de hrean si patrunjelul. Amesteca-le bine la foc mic pret de 1 minut cat sa se incalzeasca toata mancarea uniform. Adauga si piper cat iti place.
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto: goodtoknow.co.uk
 
Tags:
sos hrean cu smantana
paste cu mazare
paste cu hrean
retete paste
paste smantana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare