Paste cu mazare

Avem aici, printre multa alte bunatati, o colectie impresionanta de retete cu paste, dar paste cu mazare nu. Deci era momentul sa le incercam.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sunt cina perfecta, sunt satioase si sunt acceptate si intr-o dieta vegetariana si pentru una normala, plus ca au un aer primavaratec. Nu contin multe calorii, au fibre, si se fac foarte repede. Eu le-am facut folosind mazare inghetata si paste integrale.

Ca sa faci doua portii generoase, de paste cu mazare ai nevoie de 300 de grame de paste, 300 de grame de mazare (se poate si mai multa), doi catei de usturoi, o legatura de marar sau cimbru uscat, doua linguri cu ulei, o lingurita de zahar, o lingurita cu suc de lamaie, sare si piper, un pahar mic de vin alb si dulce, patru linguri de parmezan.

Pastele se fierb conform instructiunilor. Cand sunt gata, scurge apa, dar nu clati pastele pentru ca nu-i nevoie. Pastreaza o cana din apa in care acestea au fiert.

Pune uleiul la incins, adauga usturoiul tocat marunt si lasa-l un minut. Pune mazarea (inghetata, dar scuturata bine de buctelele de ghiata – cel mai bine este sa o lasi intr-o sita cinci minute si sa o scuturi de cateva ori zdravan), si caleste totul impreuna vreme de 5-10 minute. Pune zaharul, sare si piper. Adauga si cimbru sau marar. Stinge totul cu vin si lasa mai departe sa fiarba alte cinci minute. Cand s-a evaportat alcoolul adauga doua linguri de parmezan ras si o parte din apa pastrata de la paste. Sosul trebuie sa fie mai subtire si sa imbrace boabele de mazare. Asa ca daca mai este nevoie mai adauga apa.

Rastoarna sosul peste paste si amesteca. Presara restul de parmezan si sucul de lamaie. Serveste pastele cu mazare imediat.

Pastele cu mazare preparate in acest fel merg si intr-o varianta mai picanta, caz in care poti adagua un ardei iute cand gatesti mazarea. Poti face mancarea picanta si cu piper rosu. 

Tags:
Paste cu mazare
mazare
vin alb
retete rapide
retete cu paste
ardei iute
dieta cu putine calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare