Paste cu pui si dovlecei
Va plac pastele? Si mie! Dar le mancam mai rar pentru ca sunt foarte calorice. Astazi este una din acele zile in care ne permitem sa mancam si paste , asa ca haideti sa pregatim o reteta de vara usoara si gustoasa, cu piept de pui si dovlecei.
Ingrediente:
300 g paste
Un dovlecel mic
200 g piept de pui
100 ml smantana pentru gatit light
Putin parmezan
Sare si piper dupa gust
Putin ulei de masline extravirgin (aprox. o lingura)
Apa si sare pentru fiert pastele
Mod de preparare:
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca le urmati intocmai, veti obtine pastele “al dente”, exact asa cum trebuie sa fie. Sigur, aici vorbim despre paste de buna calitate.
Taiati dovlecelul felii subtiri si pieptul de pui in bucatele mici. Puneti putin ulei intr-o tigaie. Caliti carnea pentru cateva minute, pana cand isi schimba culoarea apoi adaugati dovleceii. Condimentati cu sare si piper apoi adaugati smantana pentru gatit si parmezan ras dupa gust. Lasati sa fiarba cateva minute pana cand sosul se ingroasa putin, apoi adaugati pastele fierte si scurse de apa. Amestecati si serviti imediat cu parmezan ras deasupra, cat va lasa constiinta. :P
100 de g de paste cu pui si dovlecei contin: 334 calorii, 21 g proteine, 4 g lipide si 63 g carbohidrati.
Pofta buna!
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!