Cand vrei sa gatesti ceva mai sofisticat, dar totusi rapid de preparat, incearca pastele cu sos pesto si creveti. Aceasta reteta este potrivita atat pentru pranz, dar si pentru o cina luata devreme.
Cel mai simplu mod in care sa incluzi busuiocul proaspat in alimentatia ta este sa-l transformi in sos pesto. Iar cea mai delicioasa combinatie cu sos pesto este cea cu paste. Busuiocul contine minerale esentiale pentru organism: fier, magneziu, calciu, fosfor, vitaminele A, D si B2.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Cum prepari paste cu sos pesto si creveti?
Ingrediente:
- 2 cani de creveti;
- 2 maini de frunze de busuioc proaspat;
- 3 sferturi pachet de paste;
- 3 catei de usturoi;
- 2 linguri seminte de pin;
- o jumatate de ceasca iaurt grecesc;
- 2 linguri parmezan ras;
- o cana rosii cherry taiate jumatati;
- un sfert de ardei iute (optional).
Mod de preparare:
1. Spala busuiocul si amesteca in blender frunzele cu semintele de pin, 2 catei de usturoi, sare, piper, putin ulei de masline. Adauga iaurtul grecesc si o lingura din parmezanul ras.
2. Pune pastele la fiert cu putina sare.
3. Intr-o tigaie pune la rumenit crevetii in putin ulei de masline, cu un catei de usturoi tocat mic si un sfert de ardei iute.
4. Amesteca sosul de pesto cu pastele si crevetii.
5. Serveste-le ornate cu parmezan si rosii cherry.
6. Daca nu ai rabdare sa prepari sosul pesto din frunze de busuioc, il gasesti la supermarket gata preparat.
Pofta buna!
Sursa: eatingwell.com.