Paste cu vinete

Vrei ceva special? Atunci incearca paste cu vinete. Reteta este simpla, gustoasa si se preteteaza pentru orice ocazie. Este insa excelenta pentru cina, fiind o mancare usoara, care o sa fie si pe placul vegetarienilor.

      

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci patru portii de paste cu vinete ai nevoie de 500 de grame de paste (de orice fel), doua vinete mari, o ceapa mare, doi catei de usturoi, o mana buna de frunze proaspete de busuioc, o legatura de patrunjel, sare si piper, o lingura de otet de vin, trei linguri cu pasta de rosii, patru linguri cu parmezan ras, patru linguri cu ulei.

 

Incepe prin a incinge cuptorul. Spala si taie vinetele in cubulete, de dinesiunea unor masline mari. Pune vinetele tocate intr-un vas. Adauga sare si piper, doua linguri de ulei si otetul basamil. Amesteca bine. Pune vinetele intr-o tava intinsa, care merge la cuptor, pe o folie de copt, si coace-le circa 30-45 de minute pana ce se rumenesc si se patrund. Este nevoie sa le intorci o data pentru a se face uniform.

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge apa dar pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele.

Cat timp se coc vinetele toaca ceapa pestisori si caleste-o in restul de ulei. Adauga usturoiul tocat marunt si continua sa calesti. Toaca marunt busuiocul si patrunjelul. Adauga ierburile si continua sa calesti. Acum este momentul sa adaugi vinetele coapte. Amesteca si lasa toate ingredientele impreuna pentru cateva minute. Pune pasta de rosii, amesteca bine si stinge cu apa de la paste.

Adauga pastele, amesteca incet si mai tine pe foc cateva minute. Da deoparte si adauga parmezanul. Pastele cu vinete sunt gata! O portie are circa 200 de calorii. 
 

Tags:
Paste cu vinete
vinete
ceapa
usturoi
retete vegetariene
retete rapide
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • ioana
    1. ioana 11.05.2012 14:40

    vinetele se calesc cu coaja sau trebuie curatate? Scuze pt intrebare dar sunt bucatar incepator :))

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 11.05.2012 20:03

    ma bucura ca intrebi! nimeni nu s-a nascut invatat :) vinetele se calesc cu tot cu coaja. dar cel mai bine faci asa cum facea bunica: curata vinetele pana aratau ca hainele detinutilor, dungate. adica curata coaja pe toata lungimea vinetei pe o latime de un centimetru-doi, apoi lasa un centimetru de coaja (tot asa, pe toata lungimea vinetei), apoi iar cura o fasie... in felul acesta ramane gustul special al cojii, fara sa existe riscul ca mancarea sa fie amaruie. ai inteles? sunt aici si te ajut oricand ai nevoie....

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare